Photographer: Erik-Jan Berends

IJsbeeldenfestival verhuist naar hal bij het station

· leestijd 1 minuut Algemeen

ZWOLLE-ZUID - Het jaarlijkse IJsbeeldenfestival verhuist van het Rodetorenplein naar een grote hal bij het NS-station. Bij een perspresentatie in de hal, woensdagmiddag, ontvouwden de nieuwe organisatoren Eric Broekaart Marc van Aalst hun plannen.

?We willen dat het IJsbeeldenfestival het grootste winterevenement van Nederland wordt?, stellen ze. De reden voor de verhuizing is volgens Broekaart dat het Rodetorenplein te klein wordt, mede doordat er nu een fietsenstalling wordt gebouwd. ?Ook was de verblijfsduur van het festival te kort. Het zou dus inkrimpen worden. Als jaarlijks evenement moet je echter blijven groeien, die ervaring hebben we opgedaan met Legoworld.? Voor het behoud van het festival moeten volgens hem tevens de kosten omlaag. ?Vorig jaar is afgesloten met een kleine winst. Een ijsbeeldenfestival in een tent is erg duur. We besparen veel stroomkosten nu de tent in een hal komt te staan. Tevens zorgen we voor meer omzet door het festival groter, breder, aantrekkelijker en klantvriendelijker te maken?, legde Broekaart uit. "De ijsbeelden vormen de kapstok, er komen echter meer attracties. Het wordt geen kopie van Legoweold, maar we weten we hoe we grote massa's moeten entertainen."
Het IJsbeeldenfestival gaat op 6 december open en is te bewonderen tot en met 25 januari 2015. Het thema wordt ?World in motion' wat betekent dat er talrijke in ijs uitgevoerde vervoersmiddelen zijn te bewonderen. De expositieruimte wordt vergroot van achthonderd naar duizend vierkante meter. In de rest van de hal zijn er talrijke andere activiteiten als springkussens, een bioscoop en games. Bezoekers kunnen binnen wachten, voordat ze de ijstent in gaan. Met de NS en talrijke andere bedrijven heeft de organisatie aanbiedingen gemaakt die het voor bezoekers aantrekkelijk maakt het festival te bezoeken.

Afbeelding
Kwazt! Samen werken aan bestaanszekerheid Algemeen 20 apr, 15:34
Trots tonen de kinderen met initiatiefnemer Jolan Van de Waeter (derde van rechts) hun zelfgemaakte huis.
Eindpresentatie Cultuur in de Wijk in Holtenbroek; kinderen bouwen met Abby D. aan een kleurrijk huis Algemeen 20 apr, 12:56
Afbeelding
Nieuwe Fraterhuis Talks over het ambacht achter de film door Jasper Rietman Algemeen 20 apr, 09:55
Afbeelding
Isala doet onderzoek naar Porfyrie: 'Soms lopen mensen jarenlang rond met ernstige klachten' Partnerbijdrages 19 apr, 20:44
Afbeelding
Zeeuwse rockband Racoon geeft extra optreden in Hedon Algemeen 19 apr, 17:33
Afbeelding
Meisje Djamila debuteert met kinderboek en zorgt voor lange rij bij Boekhandel Van der Velde Algemeen 19 apr, 17:14