Photographer: Erik-Jan Berends

Bestuursleden Stichting Wijkfonds Holtenbroek nemen afscheid

· leestijd 1 minuut Algemeen

HOLTENBROEK ? Tot vlak voor hun afscheid waren Corrie Brettschneider (90) en Alie Ettema (85) woensdag nog druk met het afronden van een overzicht van twaalf jaar Stichting Wijkfonds Holtenbroek.

De dames vormden samen de laatste bestuursleden van de stichting. Door het bereiken van hun respectabele leeftijd voelden ze zich genoodzaakt hun werkzaamheden voor het wijkfonds te beëindigen. Wethouder Nelleke Vedelaar gaf ze tijdens hun afscheid ?een ongelooflijk compliment'. ?Julie zijn enorm maatschappelijk betrokken en genieten ervan om mensen een stukje gelukkiger te maken?, om er tot slot lachend en met een vette knipoog aan toe te voegen, ?en nu mogen jullie je niet meer bemoeien met het nieuwe bestuur.?

Het wijkfonds, dat in 2002 is opgericht, heeft tot doel ontwikkelingen in de wijk Holtenbroek te bevorderen door daaraan financieel bij te dragen. In totaal is aan 47 projecten in de wijk een financiële bijdrage geleverd. Hoewel het er, door bezettingsproblemen van het bestuur van de stichting, enige tijd naar uitzag dat het werk van de stichting niet langer voortgezet kon worden, is het onlangs toch gelukt met Kittie van Arkel, Rita Steinfoorte en Carla Deyk, drie nieuwe bestuursleden te vinden. Tot opluchting van Corrie Brettschneider, die in haar toespraak de historie van het wijkfonds schetste. ?We bleven met twee bestuursleden over, waardoor in de laatste vergadering met de adviescommissie het besluit viel het wijkfonds op te heffen. Maar wijkaanvragen niet meer ondersteunen, doet pijn.? Met medewerking van de gemeente werd bewoners van Holtenbroek in de wijkkrant Kleurrijk Holtenbroek onder de aandacht gebracht dat een wijkfonds zonder bestuursleden niet kan overleven. ?Dat heeft een heel positief effect gehad?, meldde Brettschneider verheugd. ?De drie nieuwe bestuursleden meldden zich aan, zodat het wijkfonds verder kan gaan.?

 

 

Afbeelding
Meisje Djamila debuteert met kinderboek en zorgt voor lange rij bij Boekhandel Van der Velde Algemeen 20 uur geleden
Wethouder Rots en gedeputeerde Dadema (l) nemen de fietsstraat in gebruik.
Fietsstraat Wijhe-Zwolle officieel geopend, maar zorgen over fietsveiligheid blijven Algemeen 20 uur geleden
Afbeelding
GMZ wil elk jaar bevrijdingsconcert brengen op de dag van de Zwolse bevrijding Algemeen 21 uur geleden