Eerste Mantelzorg Ontmoetingscafé in Zwolle

· leestijd 1 minuut Algemeen

Ontmoetingsplek voor mensen die zorgen voor dierbaren met complexe, chronische zorg.

Zwolle Zuid- Nog even geduld en dan opent in Zwolle op 28 september het eerste Mantelzorg Ontmoetingscafé haar deuren. Antoinette Krot, initiatiefneemster van dit bijzondere café is erg blij dat dit mogelijk is op de mooi gelegen zorglocatie Zandhove van Zorgspectrum Het Zand, Zwolle Zuid. Antoinette werkt hier tevens als maatschappelijk werkster en wist de organisatie zover te krijgen hieraan mee te werken in samenwerking met ZwolleDoet!.

Een Mantelzorg ontmoetingscafé, is daar behoefte aan? Met een vastberaden gezicht wordt mij duidelijk dat dit zeker het geval is. Antoinette; ?Het maakt niet uit of mensen thuis, nabij huis, of in een zorginstelling de zorg voor een dierbare heeft. Het kan zwaar zijn, maar in alle gevallen zorgen mantelzorgers met hun hart. Want dat is voor mij overduidelijk: mantelzorgers hebben het hart op de juiste plaats! En we weten allemaal dat ongemerkt, zeker bij een chronische ziekte, de zorg steeds intensiever wordt. Vaak wordt ook de wereld van diegene die zorgt steeds kleiner. Het kan dan juist fijn zijn dat mantelzorgers onder elkaar even van gedachten kunnen wisselen. Ervaringen, kennis en kunde met elkaar delen als ervaringsdeskundigen onder elkaar. Een ontspannen sfeer is dan van belang?.

Ik voel de ontspannen sfeer van het bosrijke landgoed Zandhove en begrijp dat dit uitstekend past. Via de hoofdingang van het monumentale pand Zandhove (Hollewandsweg 17) kan men eenmaal per twee maanden op zondag vanaf 16:30 terecht in het Mantelzorg Ontmoetingscafé, waarbij tevens wisselende thema's worden besproken. Na afloop kan de mantelzorger kiezen om samen te dineren in het restaurant van Zandhove. Rutger Koeslag -manager van het restaurant- wil de gasten van het Mantelzorg Ontmoetingscafé graag verrassen met een speciaal samengesteld driegangen Mantelzorgmenu.

Er is nog heel veel meer te vertellen, maar hierover kan men meer lezen op de website van Zorgspectrum Het Zand http://www.hetzand.nl onder de tab ?Servicediensten?. Ik heb al gekeken en dan lees ik dat in 2014 op 28 september en 30 november het café is geopend vanaf 16:30. Het thema van 28 september is ?Ontmoeten & Ont-moeten? en hier staat tevens een Mantelzorgmenu vermeld. Voor vragen kan men ook telefonisch terecht bij het Cliënten Contact Centrum van Zorgspectrum Het Zand via (038) 46 87 777.

Afbeelding
Doe mee met de najaarsactie van Groene Loper Zwolle: 'Planten van Waarde' Algemeen 18 uur geleden
Afbeelding
Ouderenzorg IJsselheem met aandacht: Roland over zijn keuze voor ouderengeneeskunde Partnerbijdrages 20 uur geleden
De rechtbank in Zwolle.
Boete voor verkeersongeval met drie slachtoffers in Kampen Algemeen 23 uur geleden