'Record aantal mantelzorgers op Dag van de Mantelzorg'

· leestijd 1 minuut Algemeen

ZWOLLE - Steunpunt Mantelzorg, onderdeel van ZwolleDoet!, heeft een recordaantal van 610 aanmeldingen ontvangen voor de activiteiten die worden georganiseerd op 10 november, de Dag van de Mantelzorg.

De mantelzorgers die zich hebben aangemeld, zijn volgens de organisatie erg enthousiast over de activiteiten die in samenwerking met diverse Zwolse organisaties zijn georganiseerd. "Alle vier de activiteiten zijn dan ook vol. Het gaat om een film in Filmtheater Fraterhuis, een bezoek aan museum de Fundatie, een High Tea in het Deltion College en het Concert New Master on Tour in Theater Odeon."

Behalve deze activiteiten op 10 november, de landelijke Dag van de Mantelzorg, zijn er gedurende de hele week activiteiten over en voor mantelzorgers. Zo is er op woensdag 11 november een lezing over mantelzorg en werk in de serie Peper & Zout In Waanders in de Broeren, georganiseerd door Hogeschool Windesheim en Steunpunt Mantelzorg, is er op donderdagmiddag 12 november Parkinson Café Zwolle met als thema medicijngebruik en is er op vrijdagavond 13 november een rapworkshop voor jonge mantelzorgers. Dit is slechts een greep uit het aanbod, kijk voor het hele programma van de Week van de Mantelzorg op www.mantelzorgzwolle.nl/weekvandemantelzorg.

Laat je zien!
Het thema van de landelijke Dag van de Mantelzorg is dit jaar 'Laat je zien!' Steunpunt Mantelzorg onderschrijft deze oproep. Regisseur Steunpunt Mantelzorg, Ineke van Stekelenborg: “mantelzorgers zijn vaak bescheiden of vinden het vanzelfsprekend dat zij voor een ander zorgen. Het is belangrijk dat zij waardering en erkenning krijgen en weten waar ze terecht kunnen voor ondersteuning, zodat overbelasting wordt voorkomen”.

Organisatie
Wat normaliter op 10 november de Dag van de Mantelzorg is, is dit jaar in Zwolle een volledige Week van de Mantelzorg. Voor Zwolse mantelzorgers wordt vanaf 9 november, in de Week van de Mantelzorg, een uitgebreid programma van activiteiten en bijeenkomsten gehouden. De activiteiten worden in het kader van maatschappelijk betrokken ondernemen mede mogelijk gemaakt door diverse organisaties uit Zwolle onder meer Museum de Fundatie, de Zwolse Theaters, het Deltion College, Filmtheater Fraterhuis, De Fakkelteit en Hedon.

Bij de organisatie van de Dag van de Mantelzorg in Zwolle zijn de volgende organisaties betrokken: Gemeente Zwolle, Steunpunt Mantelzorg (onderdeel van ZwolleDoet!), Mantelzorg Adviesraad, Driezorg, MEE IJsseloevers, Woonzorgconcern IJsselheem, Zorgspectrum 't Zand, Mindfit, Protestantse Gemeente Zwolle en de Vogellanden, centrum voor revalidatie.

Abonneer gratis

op de digitale krant en ontvang
deze wekelijk in je mailbox.