Minister Bussemaker bezoekt Cibap in kader van excellentieprogramma

Algemeen

ZWOLLE - Minister van Onderwijs, Jet Bussemaker, bezoekt donderdag 12 november het Cibap. Haar bezoek staat in het teken van het excellentieprogramma Meestertitel restauratieschilder.

Het Cibap wil, naar eigen zeggen, ‘talentvolle studenten alle kansen geven zich meesterlijk te ontwikkelen’.

“Bij dit nieuwe programma verdiepen excellente Cibap-studenten van de opleiding specialist restauratie- en decoratieschilder zich in het vakmanschap dat leidt tot meestertitel restauratieschilder.”

Het Cibap is één van de  65 mbo-scholen die dit jaar een ambitieus onderwijsprogramma zijn gestart waarmee talentvolle mbo-ers zich verder kunnen specialiseren. De scholen gaven daarmee massaal gehoor aan de oproep van minister Bussemaker om mbo-ers meer uit te dagen om zich verder te ontwikkelen in hun vakgebied. De bewindsvrouw stelt voor de nieuwe talentenprogramma’s komende vier jaar een bedrag van bijna honderd miljoen euro beschikbaar.

Volgens minister Bussemaker is het belangrijk dat talentvolle mbo-studenten, net als in het basisonderwijs, het voortgezet onderwijs en het hoger onderwijs, de mogelijkheid krijgen een ambitieus onderwijsprogramma te volgen. "Met talentenprogramma’s inspireren en motiveren we meer jongeren om zich te specialiseren tot vakspecialist en geven we uitblinkende vaktalenten de kans om verder door te groeien in hun vakgebied," aldus Bussemaker.

Afbeelding
Meisje Djamila debuteert met kinderboek en zorgt voor lange rij bij Boekhandel Van der Velde Algemeen 6 uur geleden
Wethouder Rots en gedeputeerde Dadema (l) nemen de fietsstraat in gebruik.
Fietsstraat Wijhe-Zwolle officieel geopend, maar zorgen over fietsveiligheid blijven Algemeen 6 uur geleden
Afbeelding
GMZ wil elk jaar bevrijdingsconcert brengen op de dag van de Zwolse bevrijding Algemeen 7 uur geleden