Afbeelding
Pedro Sluiter

Regio Zwolle congres maakt Starter en Ondernemer van het jaar 2015 bekend

Algemeen

BINNENSTAD - Johannes Alderse Baas van het in Zwolle gevestigde DutchFiets en Jeroen Zuidberg van Zuidberg Frontline Systems uit Ens hebben woensdagmiddag de awards voor Starter en Ondernemer van het jaar 2015 van de Regio Zwolle in de wacht gesleept. Dit gebeurde op het Regio Zwolle Congres in Theater de Spiegel, waar het publiek de uiteindelijk beslissende stem mocht uitbrengen.

DutchFiets gaat voor de lange termijn en produceert daarom een recyclebare kunststof fiets. De ontwikkeling wordt gefinancierd met crowdfunding, waarmee de eerste exemplaren al zijn verkocht. Zuidberg Frontline Systems ontwerpt, produceert en verkoopt innovatieve fronthefsystemen voor tractoren. De overige genomineerden waren Easypath uit Steenwijk en MijnWaterfabriek uit Hardenberg in de categorie Starter van het jaar en EMM uit Zwolle en Axxor uit Zwolle in de categorie Ondernemer van het jaar.

De vakjury bestond dit jaar uit juryvoorzitter Klaas Feenstra, directeur van Rabobank IJsseldelta, Yvo Hütte van Safety Group, regiomanager VNO-NCW Regio Zwolle Auke Oosterhoff, MKB Regio Zwolle voorzitter Ben Reuvekamp en MKB Regio Zwolle bestuurslid Edwin Peterman. De vakjury werd ondersteund door Gido Frühling (juryaccountant) en Lisa Heethaar (jurysecretaris). De vakjuy heeft gekeken naar criteria als ondernemerschap, financiën, personeelsbeleid, groei, binding met de regio, innovatie en maatschappelijk verantwoord ondernemen. De stem van de vakjury telde voor 75 procent mee, die van het publiek voor 25 procent.

De verkiezing is een initiatief van MKB Regio Zwolle, VNO-NCW Regio Zwolle in samenwerking met Stichting Metropool Zwolle.

Afbeelding
Zwollenaar Lieuwe Siebe de Jong exposeert met foto's uit vergeten oorlogen in Stadkamer Algemeen 2 uur geleden
VVN Opfriscursus Fiets
Veilig Verkeer Nederland organiseert gratis Opfriscursus Fiets met valpreventie + lunch Nieuws Ingezonden 4 uur geleden
Afbeelding
Inschrijvingen voor de HBO Bruisweek 2024 zijn geopend Algemeen 4 uur geleden
Afbeelding
Cinekid presenteert in Filmtheater Fraterhuis: Vos en Haas redden het bos Algemeen 5 uur geleden
Afbeelding
Graasseizoen weer van start voor Zwolse schaapskudde Algemeen 21 uur geleden
Afbeelding
Feestelijke opening kleinschalige kledingwinkel als onderdeel van re-integratieproces Algemeen 21 uur geleden