Afbeelding
Eigen foto

Toonkunstkoor Caecilia voert de Matthäus Passion uit

Algemeen

ASSENDORP - Toonkunstkoor Caecilia voert op woensdag 16 maart in de Dominicanenkerk de Matthäus Passion van J.S. Bach uit.

Caecilia heeft de Matthäus voor de eerste keer uitgevoerd in 1918 en deze uitvoering past dus in een bijna honderdjarige Zwolse traditie. Dirigent Béni Csillag leidt zijn tweede uitvoering van de Matthäus met Caecilia. Het koor werkt samen met het Jongenskoor uit Dalfsen, zij hebben hun partij ingestudeerd onder leiding van Henk Ophoff. De begeleiding wordt als vanouds verzorgd door het Orkest van het Oosten.

De solisten bij deze uitvoering zijn tenor (evangelist) Kevin Skelton, bas (Christus) Marc Pantus, sopraan Titia van Heyst, alt Esther Kuiper, tenor aria's Jan-Willem Schaafsma en bas aria's Pieter Hendriks. Theo Jellema bespeelt het orgel, Marike Tuin de viola da gamba.

De aanvang van het concert is om 19.00 uur, de kerk is open om 18.30 uur. Kaarten zijn te koop via de website caeciliazwolle.nl, bij de boekhandels Westerhof en Goedhart en de VVV in Zwolle en bij Bruna in Hattem. De toegangsprijs is 32 euro inclusief programmaboekje en consumptie.