Afbeelding

Stadkamer houdt digitaal spreekuur

Algemeen

BINNENSTAD – In Stadkamer is elke maandagmiddag van 14.00 tot 15.00 uur en donderdagavond van 19.00 tot 20.00 uur een digitaal spreekuur.

Hier kunnen Zwollenaren terecht met vragen over het gebruik van internet om hun zaken te regelen. “Veel mensen zijn op de computer nog niet zo vaardig en hebben vragen zoals hoe geef ik digitaal een adreswijziging door aan de gemeente of hoe vraag ik met de computer een parkeervergunning aan. En waarom moet iedereen een digitale handtekening –Digid- hebben en wat kun je er vervolgens mee?”, aldus Stadkamer.
Ook over de gevolgen van het verdwijnen van de blauwe envelop van de Belastingdienst kunnen medewerkers van het spreekuur informatie geven en verder helpen. Als het wenselijk is, kan worden doorverwezen naar een passende workshop of cursus in Zwolle.

Stadkamer vindt het belangrijk dat iedereen kan meedoen en bijblijven in de digitale wereld. De medewerkers helpen en geven advies. Ze zijn nadrukkelijk géén aanspreekpunt voor technische of inhoudelijke zaken zoals het doen van belastingaangifte. Het spreekuur is in Stadkamer aan het Grote Kerkplein 15 (stadhuis) in Zwolle. Het spreekuur is vrij en gratis toegankelijk, reserveren is niet nodig.