MBO-studenten Landstede houden vanmiddag patisseriefestival

· leestijd 1 minuut Algemeen

ZWOLLE - Studenten van de horecaopleidingen bij Landstede MBO houden, samen met docenten, op woensdag 6 april een patisseriefestival. Het festival is in en om Gerecht & Land, het opleidingsrestaurant van Landstede MBO, gevestigd aan het Rechterland in Zwolle.

Studenten van de opleiding Kok presenteren hun zelfgemaakte patisserie. Hun medestudenten van de opleiding Gastheer/Gastvrouw presenteren een eigen selectie van kaas en wijn. Iedereen die interesse heeft is welkom op het festival. Toegang is gratis.

De gemaakte gerechten zijn gekoppeld aan landen en worden gepresenteerd in zelf ingerichte kramen. Bezoekers krijgen een tour door de wereld van patisserie en komen in aanraking met verschillende en misschien nog onbekende smaken. De studenten maken de gerechten en presentaties en zijn verantwoordelijk voor de gehele organisatie van het festival. Ze bedachten zelf de naam en ontwierpen het logo.

Op het festival is meesterpatissier Jan Schuil van het bedrijf Pastry byJanSchuil aanwezig. Hij heeft jarenlange ervaring in topbedrijven in zowel binnen- als buitenland en maakt unieke creaties waarmee zijn klanten zich kunnen onderscheiden. Hij geeft de bezoekers een demonstratie met chocolade en stelt zijn zelfgemaakte suikerkunst tentoon. Op www.pastrybyjanschuil.nl vind je meer informatie. Het doel van het patisseriefestival is om de mbo-studenten een nieuwe manier van presenteren te leren en de bezoekers een tour te geven door de wereldkeuken van patisserie.

De Tour de Patisserie is van op woensdag 6 april van14.00 tot 17.00 uur in en om Gerecht & Land, het opleidingsrestaurant van Landstede MBO aan het Rechterland 1 in Zwolle. Toegang is gratis. Voor de gerechtjes wordt een kleine bijdrage gevraagd. Muntjes kosten 0,50 euro per stuk.

Abonneer gratis

op de digitale krant en ontvang
deze wekelijk in je mailbox.