Afbeelding

Grassparty Herfte – Wijthmen, ‘Dorpsfeest voor jong en oud’

· leestijd 1 minuut Algemeen

WIJTHMEN – De Grassparty, het jaarlijkse feest van Herfte-Wijthmen, wordt van 2 tot en met 4 september gehouden. Het feestterrein bevindt zich tegenover café-restaurant De Mol aan de Heinosweg.

Gedurende het feestweekend zijn er diverse optredens van bands en artiesten. Op vrijdagavond luidt de band Straight on Stage het feest in. Deze band doet oude tijden herleven met rock klassiekers en blues in een jong jasje. Ook voor de nieuwste (pop)nummers draaien zij hun hand niet om. Op zaterdagavond komt X-static de tent op zijn kop zetten. De vijfmans formatie speelt met veel energie een mix van rock, dance, hip-hop en house. Zowel op de vrijdagavond als de zaterdagavond slingert dj Kappa een mix van 70`s, 80`s, 90`s en aprés ski hits de zaal in. Op zondagmiddag brengt een special act de tent in extase.

Qua activiteiten is de aftrap op vrijdagavond met een activiteit voor de jeugd. Ook meten de straten zich weer met elkaar op het podium in een muzikale uitdaging. Op zaterdagmorgen is als vanouds de oldtimer trekker toertocht en de motortoertocht. In de middag staat het vierde De Mol Beachvolleybaltoernooi op het programma. Dit betreft een vier tegen vier toernooi, waarbij een gedeelte van het feestterrein wordt omgetoverd tot een zandparadijs. Vorig jaar deden er al meer dan dertig teams mee vanuit heel Nederland. Op zondag is de playbackshow terug van weggeweest. Jong en oud kunnen laten zien wat ze in hun mars hebben. Ook staat er een veiling op het programma waarbij unieke Wijthmense items zijn te winnen. Men in Music treedt hierbij op als veilingmeesters.

Vanwege het grote succes tijdens de voorgaande edities worden er ook dit jaar weer bussen ingezet om de feestgangers op zaterdagavond naar hun bestemming te rijden. Deze bussen doen naast Heino, Laag Zuthem en Lierderholthuis ook ’s-Heerenbroek, Westenholte en het Winkelcentrum Zwolle-Zuid aan. Het is tevens mogelijk om een eigen opstapplek aan te melden als hiervoor voldoende animo is. Kijk voor opstapplekken en vertrektijden op www.grassparty.nl.