ETS-Bijbelcursus gaat weer van start in Zwolle

· leestijd 1 minuut Algemeen

ZWOLLE – Het Evangelisch College (EC) begint op 7 en 24 september in Zwolle met het nieuwe seizoen van de ETS-Bijbelcursus. Volgens het EC volgen jaarlijks meer dan duizend mensen deze cursus.

Als onderdeel van het Evangelisch College, een organisatie die zich inzet voor Bijbelonderwijs in Nederland, biedt de Evangelische Toerusting School (ETS) een interkerkelijke Bijbelcursus aan op 55 locaties in Nederland. “De Bijbelcursus helpt mensen de Bijbel beter te leren kennen, begrijpen, toe te passen en te groeien in geloof. In de lessen wordt onder meer aandacht besteed aan de achtergronden, context, thema's, moeilijke passages en de hoofdgedachten van elk Bijbelboek. De cursisten worden zo betrokken bij de Bijbelse boodschap voor het leven van elke dag. De inhoud van de cursus is verdeeld over vier cursusjaren waarin alle Bijbelboeken aan bod komen. Meestal wordt per les één Bijbelboek behandeld”, aldus het college.

Cursusgroepen

In Zwolle heeft de ETS twee cursusgroepen. Cursisten kunnen zelf kiezen bij welke groep zij aansluiten. De lessen vinden plaats op de eerste en derde woensdag (groep 1) en vierde zaterdag (groep 2) van de maand. Op woensdag zijn de lessen van 19.30 tot 22.00 uur, op zaterdag van 9.30 tot 15.00 uur. De cursusgroepen komen samen in VEZ Gemeentecentrum aan de Rieteweg 12 (groep 1) en SIO Zwolle, Thorbeckelaan 2 (groep 2). De lessen over het Oude Testament worden verzorgd door de docenten Pieter van den Berg (groep 1) en Johan van der Toorn (groep 2). De lessen Nieuwe Testament worden gegeven door Pieter van den Berg (groep 1) en Anne Nijburg (groep 2).

Geïnteresseerden zijn uitgenodigd in september gratis en vrijblijvend de lessen bij te wonen. Vooraf aanmelden is niet nodig. De lesdata in september zijn 7, 21 en 24 september. Zie voor meer informatie over de cursus de website van het Evangelisch College: www.evangelisch-college.nl/ETS.html. Wie vragen heeft over de cursus, kan per e-mail contact opnemen met de ETS: info@ets-cursus.nl.

VVN Opfriscursus Fiets
Veilig Verkeer Nederland organiseert gratis Opfriscursus Fiets met valpreventie + lunch Nieuws Ingezonden 22 uur geleden
Afbeelding
Inschrijvingen voor de HBO Bruisweek 2024 zijn geopend Algemeen 22 uur geleden
Afbeelding
Cinekid presenteert in Filmtheater Fraterhuis: Vos en Haas redden het bos Algemeen 23 uur geleden