Afbeelding
Eigen foto

Staatssecretaris Klijnsma bezoekt JobHulpMaatje in Zwolle

· leestijd 1 minuut Algemeen

HOLTENBROEK - Staatssecretaris Jetta Klijnsma heeft op maandag 14 november het project JobHulpMaatje van Stichting Voor Elkaar Zwolle bezocht. Het doel van het werkbezoek was om een beeld te geven van het Zwolse JobHulpMaatje-concept.

Aan het einde van het werkbezoek gaven, in aanwezigheid van de staatssecretaris, wethouder Nelleke Vedelaar namens de gemeente Zwolle en het JobHulpMaatje-programma van Stichting Voor Elkaar Zwolle het startsein voor de samenwerking.

Voor Elkaar Zwolle begon vier jaar geleden met het project SchuldHulpMaatje. Omdat de stichting in de praktijk merkte dat baanverlies één van de veroorzakers was van schulden, is het project ‘JobHulpMaatje’ in het leven geroepen. Deelnemers aan ‘JobHulpMaatje’ onderzoeken welke baan aansluit bij hun kwaliteiten, talenten en werkervaring. In groepsverband gaan ze zeven weken samen aan de slag met thema’s als: wie ben ik, wat belemmert mij, wat kan ik en wat wil ik? Daarbij is er ook ruimte om ervaringen en tips uit te wisselen. Het doel is om door eigen ontdekkingen en ontwikkelingen een stap dichter bij een nieuwe baan te komen.

Werkbezoek

Het werkbezoek van Klijnsma had als doel haar een beeld te geven van het Zwolse JobHulpMaatje-concept, in samenwerking met de sociale wijkteams. Het bezoek vond plaats in wijkcentrum Holtenbroek en bestond uit twee gesprekken: één met deelnemers aan het programma en vrijwilligers van de stichting en één met de betrokken partijen in Zwolle. Wethouder Nelleke Vedelaar sprak haar waardering uit voor de ontwikkelde aanpak, waarbij aandacht voor elkaar als belangrijke succesfactor werd benoemd.

Voor Elkaar Zwolle

Stichting Voor Elkaar Zwolle is er voor en door Zwollenaren. Bij de diverse projecten worden vrijwilligers opgeleid en gekoppeld aan Zwollenaren die graag hulp ontvangen. Het project SchuldHulpMaatje helpt Zwollenaren met financiële problemen. Het project JobHulpMaatje brengt werkzoekenden een stap dichterbij de arbeidsmarkt. Met een team van zestig opgeleide vrijwilligers probeert Voor Elkaar Zwolle zoveel mogelijk mensen in Zwolle te ondersteunen.