Afbeelding
Foto: Mark Brants

Karin Netten stopt als directeur van KASKO

Algemeen

ZWOLLE - Karin Netten stopt met haar werkzaamheden voor KASKO huis voor muziektheater (voorheen Kameroperahuis). Na haar studie aan de Regie Opleiding, verbond Karin zich in 2013 als regisseur en kwartiermaker aan Kameroperahuis. In de daaropvolgende jaren legde zij zich toe op talentontwikkeling. Ze nam het stokje over van oprichtster Annemarie Reitsma en was sinds 2019 werkzaam als directeur van de stichting.

Met gepaste trots kijkt Netten terug op de afgelopen tien jaar bij KASKO: “We hebben met een klein team ongelooflijk veel voor elkaar gekregen. Het was een eer om een thuis te mogen bieden aan zoveel talentvolle makers. Ze kwamen uit heel Nederland naar Zwolle om hun signatuur aan te scherpen. Gezamenlijk hebben zij het genre muziektheater verder ontwikkeld en midden in de samenleving gezet.’ 

Netten blijft zich inzetten voor jonge, net afgestudeerde talenten. Ze gaat aan de slag als artistiek begeleider van De Werf bij Het Theaterschip in Deventer .Wilhelm Weitkamp, voorzitter van het bestuur van KASKO: ‘Wij zijn Karin dankbaar voor haar jarenlange inzet voor KASKO. Ze heeft een springplank naar het werkveld gecreëerd voor jonge muziektheater makers en met tomeloze energie en een koersvaste ambitie, de stichting geleid.” 

Met het vertrek van Netten heeft het bestuur ervoor gekozen de stichting tijdelijk onder te brengen bij Zwolse theaters.

Gerard Meijeringh

Frame uit de film met Ilse Lenstra en Sijmen de Jong (r).
Korte film 'Niemand Weet' door Zwolse filmmakers wint groots bij 48 Hour Filmproject en gaat naar wereldfinale in Seattle Algemeen gisteren
Afbeelding
Broodje in de oven leidt tot rookontwikkeling in de Vechtstraat Algemeen 18 mei, 11:13
Afbeelding
Regentonnenactie 2024: een ton voor een prikkie Algemeen 18 mei, 10:18