Tennisster Sarah van Emst bij TC'91 Stadshagen, daar waar het allemaal begon.
Tennisster Sarah van Emst bij TC'91 Stadshagen, daar waar het allemaal begon. Foto: Pedro Sluiter

Tennisster Sarah van Emst ligt nog op profkoers

· leestijd 1 minuut Sport

TENNIS - Ze is net terug van ruim vier weken Gran Canaria, waarin ze één dubbelspeltitel won in Telde en een keer de dubbelfinale haalde van een ander toernooi. Nu gaat de blik op de Nederlandse en Duitse competitie. Het zijn én blijven drukke tijden voor de Zwolse tennisster Sarah van Emst. En dat allemaal met maar een doel: proftennisster worden.

(door Erik Riemens)

Met een aantal andere tennissters verbleef Sarah een maand op de Canarische eilanden. De KNLTB zorgde voor de selectie en de organisatie.
“Het was een hele nieuwe ervaring  Naast trainen en toernooien spelen, zaten we met zijn drieën in een huis en moesten we zorgen voor ons eigen eten en ook voor vervoer. Daarvoor hadden we een auto tot onze beschikking. We moesten zelf alles regelen. Het was een leerzame ervaring. Ik kijk er tevreden op terug, ook op de toernooien die ik gespeeld heb.”

Superleuk

Inmiddels terug in Zwolle, kan Sarah niet even gas terugnemen. De dagelijkse trainingen, waaronder in Doorn gaan door en binnenkort starten de competities. Eerst die in Duitsland in Halle, eind mei de Nederlandse. Ze speelt voor Daisy uit Apeldoorn en dat topteam komt voor het eerst uit in de eredivisie.
“Sinds vorig jaar speel ik bij Daisy. Toen werden we kampioen in de hoofdklasse en promoveerden we naar de eredivisie. Ons teamdoel is handhaving, mijn persoonlijke doelstelling is het halen van de play-offs, maar het belangrijkste is plezier maken en elkaar helpen. Die competitie is vaak doordeweeks, terwijl ik in Duitsland vooral in het weekend speel. Het zijn drukke tijden, soms gaat het ook niet samen, maar ik vind het echt superleuk.”

Volledig richten

Inmiddels is de 19-jarige Zwolse op de mondiale WTA ranglijst in de dubbel terug te vinden rond plek 600 en in de single op de 850-ste plaats. “Ik ben nog jong en hoef die keuze nog niet te maken. Dat kan altijd nog wel. Nu wil ik iedere keer stapjes maken, vooruitgang boeken en vooral lekker doorgaan met waar ik nu mee bezig ben. Ik hoop straks mijn opleiding Sport en Bewegen op Landstede af te ronden, dan kan ik mij daarna volledig richten op tennis en op een profcarrière als tennisster.”