Benefietconcert voor opvanghuis Amader Nir in Bangladesh

Algemeen

BINNENSTAD - Op zondagmiddag 27 november vindt een benefietconcert plaats in de Doopsgezinde kerk aan de Wolweverstraat 9 om 15.30 uur.

Hieraan verlenen de volgende musici hun medewerking: Shaya van den Berg en Peter Arink (zang), Christian van den Berg (piano) en André Kerver (klarinet). Bovendien speelt het Kamerorkest uit Gelsenkirchen onder leiding van Christian van den Berg. Op het programma staan werken van onder andere Mozart, Zemlinsky, Vloeimans, Haydn en Spohr.

De opbrengst gaat naar het opvanghuis Amader Nir (Ons nest) in Dhaka, Bangladesh. Hier worden vrouwen en kinderen, slachtoffers van mensenhandel, geholpen om een nieuw leven op te bouwen. Deze vrouwen en kinderen zijn vaak verkocht en te werk gesteld op de stations als prostituee. In Amader Nir wordt hen onderdak en begeleiding geboden door de broeders van Taizé (een protestantse kloosterorde in Frankrijk), die verantwoordelijk zijn voor dit huis en hier ook wonen en werken. Eén van de broeders is de Nederlandse brother Guillaume.

In de pauze worden sjaals en kettingen verkocht, waarvan de opbrengst volledig naar Amader Nir gaat. Bij het concert zijn kinderen van harte welkom. De entree is gratis, er is de mogelijkheid tot een vrijwillige bijdrage.