Afbeelding
Eigen foto

Windesheim viert jubileum met gratis festival in centrum van Zwolle

· leestijd 1 minuut Algemeen

ZWOLLE - Hogeschool Windesheim bestaat dertig jaar en viert dat op zaterdag 10 december met een festival voor alle Zwollenaren en bezoekers van de stad. Het festival vindt plaats van 12.00 tot 18.00 uur in en rondom de Grote Kerk. De toegang is gratis.

Op het programma staan onder andere een voorstelling van Marc de Hond, een lezing van Kader Abdolah en optredens van Muppetstuff, Rico & Freez, Aïrto en Karsu. Maar de kern van het festival bestaat uit bijdrages van studenten, docenten en onderzoekers van Windesheim in de vorm van workshops en activiteiten, waarbij inhoud en vermaak worden gecombineerd. Bezoekers kunnen bijvoorbeeld leren hoe ze zelf energie opwekken met waterstof, ze kunnen een parcours afleggen in een scootmobiel om te ervaren hoe het is om als oudere aan het verkeer deel te nemen of ze kunnen binnen twaalf minuten ontsnapen uit de Escape Van. Zowel voor kinderen als voor volwassen zijn er diverse activiteiten.

De workshops en activiteiten staan in het teken van het thema van het festival: 'A perfect world?!' Hoe ziet jouw ideale wereld eruit? Denk je aan betere zorg voor ouderen of wellicht aan opvang en begeleiding van vluchtelingen, of minder luchtverontreiniging? Studenten van Windesheim, Cibap en Landstede hebben nagedacht over Zwolle als 'Perfect City' en presenteren op het Windesheimfestival hun ideeën, waaronder een duurzame loopbrug van het station naar het centrum.

Daarnaast zijn er de hele middag kraampjes die samen één grote markt vormen. Duurzaamheid staat hierbij voorop. Denk aan een Tony Chocolonely-stand en kraampjes die onder het motto 'Buy Local' regionale producten verkopen. Ook zijn er goede doelen te vinden op het festival. Zo is Amnesty International aanwezig met een schrijfmarathon om vrijlating te vragen voor mensen die onterecht gevangen zitten.

Meer weten over het programma van het Windesheimfestival? Kijk op www.windesheim.nl/festival

Kaart van de gebieden in Overijssel en Gelderland getroffen door de overstromingen in 1825.
Nieuw project over de Overijsselse watersnoodramp van 1825 en de lessen hiervan voor het waterbeheer van de toekomst Algemeen gisteren
Afbeelding
Theatervoorstelling over het geweten van de laatste secretaresse van Hitler te zien in Odeon Algemeen 22 apr, 17:02
Afbeelding
De Passerelle, de nieuwe duurzame loopbrug over het spoor, komt naar Zwolle: Aangepast bus- en treindienstregeling Algemeen 22 apr, 15:16