Afbeelding

Anthem brengt ‘Festival of nine Lessons and Carols’ in Zwolse basiliek

Algemeen

ZWOLLE – Anthem, koor voor kerkmuziek, verzorgt op zondag 18 december het traditionele ‘Festival of nine Lessons and Carols’ in de OLV-basiliek (Peperbuskerk) aan de Ossenmarkt.

Het festival is een kerstviering naar Engels voorbeeld, waarbij Christmas Carols en Bijbellezingen samen het kerstverhaal vertellen. Er zijn twee uitvoeringen: ’s middags om 16.00 uur met lezingen in het Nederlands, ’s avonds om 20.00 uur met lezingen in het Engels.

Naast de bekende componisten als Rutter, Britten en Willcocks staan er dit jaar ook wat verrassende muziekstukken op het programma. De toegang is gratis, wel is er bij de uitgang een collecte om de gemaakte kosten te dekken. Kijk voor meer informatie op www.anthem.nl.

Anthem is begin jaren tachtig opgericht en uitgegroeid tot een specialistisch koor op het gebied van Engelse koormuziek. Door studie en diverse concertreizen in Engeland heeft het koor geleerd hoe deze muziekstijl vertolkt moet worden. Anthem staat onder leiding van Raghna Wissink. Harry van Wijk is de organist.

Afbeelding
Meisje Djamila debuteert met kinderboek en zorgt voor lange rij bij Boekhandel Van der Velde Algemeen 10 uur geleden
Wethouder Rots en gedeputeerde Dadema (l) nemen de fietsstraat in gebruik.
Fietsstraat Wijhe-Zwolle officieel geopend, maar zorgen over fietsveiligheid blijven Algemeen 10 uur geleden
Afbeelding
GMZ wil elk jaar bevrijdingsconcert brengen op de dag van de Zwolse bevrijding Algemeen 11 uur geleden