Afbeelding

Anthem brengt ‘Festival of nine Lessons and Carols’ in Zwolse basiliek

Algemeen

ZWOLLE – Anthem, koor voor kerkmuziek, verzorgt op zondag 18 december het traditionele ‘Festival of nine Lessons and Carols’ in de OLV-basiliek (Peperbuskerk) aan de Ossenmarkt.

Het festival is een kerstviering naar Engels voorbeeld, waarbij Christmas Carols en Bijbellezingen samen het kerstverhaal vertellen. Er zijn twee uitvoeringen: ’s middags om 16.00 uur met lezingen in het Nederlands, ’s avonds om 20.00 uur met lezingen in het Engels.

Naast de bekende componisten als Rutter, Britten en Willcocks staan er dit jaar ook wat verrassende muziekstukken op het programma. De toegang is gratis, wel is er bij de uitgang een collecte om de gemaakte kosten te dekken. Kijk voor meer informatie op www.anthem.nl.

Anthem is begin jaren tachtig opgericht en uitgegroeid tot een specialistisch koor op het gebied van Engelse koormuziek. Door studie en diverse concertreizen in Engeland heeft het koor geleerd hoe deze muziekstijl vertolkt moet worden. Anthem staat onder leiding van Raghna Wissink. Harry van Wijk is de organist.