Afbeelding

Studenten Landstede Sport & Bewegen halen 1.000 euro op met zwemmarathon

Algemeen

ZWOLLE - Zes studenten van de opleiding Landstede Sport & Bewegen hebben op maandag 12 december een zwemmarathon gehouden. Alle eerstejaars studenten deden hieraan mee. Doel was om geld in te zamelen voor de wintersportreis die vrijwilligers van InteraktContour in januari 2017 organiseren voor dertig mensen met niet-aangeboren hersenletsel.

De zwemmarathon was volgens de studenten een groot succes. Ze haalden hiermee een bedrag op van ruim 1.000 euro. Organisatoren van de wintersportreis zijn enorm blij met dit initiatief. "Door deze sponsoractie van de studenten kunnen we mensen met hersenletsel een onvergetelijke tijd bieden."

De studenten van Sport & Bewegen steken ook de handen uit de mouwen tijdens de wintersportreis naar Oostenrijk. Zij begeleiden mensen met hersenletsel tijdens het skiën en organiseren diverse avondactiviteiten.


De studenten van Landstede en de vrijwilligers van InteraktContour willen dat mensen met hersenletsel kunnen ervaren dat het ondanks hun beperking wel degelijk mogelijk is om met een aanpassing te kunnen wintersporten. De wintersporters betalen zelf een eigen bijdrage aan de reis. Daarnaast worden er sponsoracties gehouden en donateurs gezocht. Wie ook een bijdrage wil doneren, kan een bedrag overmaken op de rekening van het project: NL52INGB0652044336