Afbeelding
Evelien Sikkema

Zevenduizend euro voor het Ronald McDonald Huis Zwolle

· leestijd 1 minuut Algemeen

ZWOLLE - Het Ronald McDonald Huis Zwolle ontving afgelopen week een bedrag van zevenduizend euro De Albertha van Staveren stichting doneerde het bedrag. Lianne Booijink, manager van het Ronald McDonald Huis in Zwolle, kreeg de cheque overhandigd.

De Albertha van Staveren stichting is opgericht door brandstofleverancier Van Staveren in Emmeloord. De stichting hoeft tot doel ernstig zieke mensen (financieel) te helpen of hun familie te ondersteunen. De aanleiding van de donatie is een symposium waar Van Staveren haar 70-jarig bestaan vierde met relaties. In plaats van een cadeau werden genodigden gevraagd een bedrag over te maken aan de stichting. Lianne Booijink was aangedaan verrast en vereerd dat juist het Ronald McDonald Huis werd gekozen als goede doel. Het bedrag wordt onder meer besteed aan een nieuwe keuken voor het huis. In het Ronald McDonald Huis logeren ouders, broertjes en zusjes van zieke kinderen die zijn opgenomen in de Isala klinieken. Het Ronald McDonald Huis is een plek om tot rust te komen en steun te vinden bij andere ouders en vrijwilligers.

Jitha van Staveren vertelde, tijdens het symposium in Theater ’t Voorhuys in Emmeloord, over haar visie op de toekomst van de brandstofbranche. En deelde haar ambities om hetgeen haar opa en vader realiseerden in de Noordoostpolder en Flevoland door te trekken naar de rest van Noordoost Nederland. Haar vader Nico van Staveren nam het publiek mee naar het ontstaan en de rijke geschiedenis van de organisatie, die hij 45 jaar leidde. Hij vertelde hoe zijn vader en moeder pionierden en hoe hij zelf volop kansen kreeg en deze ook benutte. ”Het ondernemen zit in onze genen”, vindt Nico van Staveren. Het symposium is voor hen beiden zeer geslaagd. Mede door het mooie bedrag dat het heeft opgeleverd.

Afbeelding
Schoonebeeker heideschapen ideaal voor landschapsbeheer in Zwolle Algemeen 17 uur geleden
De gevelletters worden onthuld
Dagcentrum De Golfslag viert 50-jarig bestaanWethouder De Jong opent feestweek Nieuws Ingezonden 17 uur geleden
Afbeelding
Hogeschool KPZ vervangt bindend studieadvies door doorstroomnorm Algemeen 20 uur geleden