Afbeelding

Minister van Onderwijs bezoekt Cibap in kader van burgerschap

Algemeen

ZWOLLE – Minister Jet Bussemaker van OCenW bezocht maandag het Cibap in Zwolle in het kader van burgerschap in het mbo. Bij het Cibap is burgerschap geïntegreerd in de kerncompetentie Omgevingsbewustzijn.

Deze kerncompetentie is één van de vijf, die de basis vormen voor het creatieve vakonderwijs bij het Cibap. Juist bij omgevingsbewustzijn wordt de student gemotiveerd en gestimuleerd om de ontwikkelingen in de wereld en in zijn omgeving te beschouwen en toe te passen in het creatieve proces.

De minister sprak met studenten, die bezig waren met een les Politiek. Aan de hand van stellingen kregen de studenten inzicht in hun stemgedrag. Zij ontvingen een stemadvies aan de hand van Stemwijzer, een methodiek die door ProDemos wordt aangeboden aan studenten. Daarna legde zij haar oor te luister bij docenten, die haar informeerden over de vormen waarin het vak burgerschap gestalte krijgt bij de vakschool. Duidelijk is dat de actualiteit in deze lessenseries heel belangrijk is. En dat daar juist de link gelegd kan worden met omgevingsbewustzijn en meer kennis van wat er in hun omgeving gebeurt en van invloed is.

Het bezoek werd afgesloten met een ontwerpcase. Studenten overhandigden haar een ‘mindcatcher’: een ontwerp waarbij het gesprek in alle ruimtes tot stand kan komen.

Afbeelding
Dahliastekkenverkoop op 25 mei bij Rondom de Peperbus; maar liefst 65 soorten Algemeen 3 uur geleden
Afbeelding
Brand in frituurpan zorgt voor flink wat schade in keuken bij restaurant Silk Sushi & Asian Dining Algemeen 5 uur geleden
Relámpago Trio
Student zet eigen festival op Nieuws Ingezonden 5 uur geleden