Afbeelding

Minister van Onderwijs bezoekt Cibap in kader van burgerschap

Algemeen

ZWOLLE – Minister Jet Bussemaker van OCenW bezocht maandag het Cibap in Zwolle in het kader van burgerschap in het mbo. Bij het Cibap is burgerschap geïntegreerd in de kerncompetentie Omgevingsbewustzijn.

Deze kerncompetentie is één van de vijf, die de basis vormen voor het creatieve vakonderwijs bij het Cibap. Juist bij omgevingsbewustzijn wordt de student gemotiveerd en gestimuleerd om de ontwikkelingen in de wereld en in zijn omgeving te beschouwen en toe te passen in het creatieve proces.

De minister sprak met studenten, die bezig waren met een les Politiek. Aan de hand van stellingen kregen de studenten inzicht in hun stemgedrag. Zij ontvingen een stemadvies aan de hand van Stemwijzer, een methodiek die door ProDemos wordt aangeboden aan studenten. Daarna legde zij haar oor te luister bij docenten, die haar informeerden over de vormen waarin het vak burgerschap gestalte krijgt bij de vakschool. Duidelijk is dat de actualiteit in deze lessenseries heel belangrijk is. En dat daar juist de link gelegd kan worden met omgevingsbewustzijn en meer kennis van wat er in hun omgeving gebeurt en van invloed is.

Het bezoek werd afgesloten met een ontwerpcase. Studenten overhandigden haar een ‘mindcatcher’: een ontwerp waarbij het gesprek in alle ruimtes tot stand kan komen.

Afbeelding
Afscheid voorman Natuur en Milieu Overijssel: “Organisatie heeft positieve klank gekregen" Algemeen 31 mei, 16:43
Afbeelding
Vier dominicaanse broeders verhuizen uit klooster Algemeen 31 mei, 16:41
Afbeelding
Hoe deden de Zwolse amateurvoetbalclubs het dit seizoen? Sport 31 mei, 16:34