Afbeelding
Dahliavereniging Rondom de Peperbus

Dahliavereniging heet nieuwe leden welkom

· leestijd 1 minuut Algemeen

ZWOLLE – “Dahlia’s zijn weer helemaal hip”, volgens dahliavereniging Rondom De Peperbus. De leden bereiden zich al voor op het komende seizoen. De verenging heeft dit jaar plek voor nieuwe leden.

Geïnteresseerden kunnen voor aanmelding terecht op www.dahliazwolle.nl. Als ze meer informatie willen over de tuin aan de Ruusbroecstraat, kunnen ze telefonisch contact opnemen met Mariëtte Jansen: 06-470 24 464, en voor de tuin Wezenlanden met Annette Bos 06-205 92 361. Aanmelden voor half maart is wenselijk voor het op tijd kunnen bestellen van dahliaknollen en stekken.

“Als lid huur je één of meer bedden waarop je je eigen dahlia’s teelt”, legt de vereniging uit. Daarnaast bestaat de mogelijkheid voor het zaaien van snijbloemen en grassen. Tijdens de verenigingsavonden gaan de leden wekelijks aan de slag in de verenigingstuin. Daar leren ze in de praktijk meer over de teelt van dahlia’s, zoals het planten van de knollen, het bemesten en het dieven. Leden kunnen het hele groeiseizoen door genieten van hun eigen bloembed(den) en van de rust en ruimte in de tuin. “Het onderhoud van een dahliabed kost in de periode april tot en met oktober wel de nodige tijd. Daarom zijn er steeds meer leden die besluiten om met twee personen een of meer bedden te huren. Dat is wel zo praktisch en gezellig, vooral tijdens de vakantieperiode als de dahlia’s in volle bloei staan en er volop geplukt kan worden”, adviseert de vereniging.

Naast de teelt van dahlia’s worden er in de loop van het seizoen verschillende activiteiten georganiseerd, zoals bloemschikken met cliënten in verzorgingstehuizen en Open Dagen.