Afbeelding

‘Concert van Zwols Symfonie Orkest laat de lente beginnen’

Algemeen

ZWOLLE - Het Zwols Symfonie Orkest begint het voorjaar op zaterdag 25 maart met een voorjaarsklassieker: een concert met Mozart, Brahms en Mendelssohn.

Het concert begint met de Ouverture Cosi fan tutte. Deze opera van Mozart stond bekend als zijn meest muzikale opera. Aansluitend wordt het Pianoconcert nr. 5 van Beethoven gespeeld. Het Zwols Symfonie Orkest: “Carl van Reenen gaat de uitdaging aan om zowel solist als dirigent van het orkest te zijn. Een virtuoze pianopartij, uitgelaten muziek met grote contrasten tussen luide en dromerige passages. Met de Schotse symfonie nr. 3 van Mendelssohn maakt Mendelssohn duidelijk dat Schotland een enorme indruk op hem maakte. De Schotse natuur en het klimaat zijn terug te horen in deze prachtige muziek.” Het concert wordt gegeven in De Fontein aan Sterrenkroos 56 en begint om 20.00 uur.

Kaarten kosten 16 euro en zijn te bestellen via info@zwolssymfonieorkest.nl. Kinderen tot 12 jaar mogen gratis naar binnen en kinderen tussen de 12 en 18 jaar betalen 5 euro. Meer informatie is te vinden op www.zwolssymfonieorkest.nl.

Afbeelding
Night Music & Painting in de Vrije ruimte tijdens het festival Hanze in de nacht 2023. Ingezonden 2 okt., 17:37
Afbeelding
VVD wil snelle oplossing gevaarlijke verkeerssituatie rotonde Rijnlaan/Eemlaan Algemeen 2 okt., 14:47
Afbeelding
Eigentijdse Groeten uit Zwolle te zien in Academiehuis Algemeen 2 okt., 12:54