Afbeelding
Pedro Sluiter

Nieuwe evenementenlocatie op Hessenpoort

· leestijd 1 minuut Algemeen

ZWOLLE - Burgemeester en wethouders hebben Hessenpoort aangewezen als nieuwe evenementenlocatie. Ze zegt daarmee meer keuze te willen bieden aan organisatoren van grote (dance)festivals.

Nu is daarvoor alleen het terrein naast Scania beschikbaar. In 2015 heeft de gemeente het bestaande evenementenbeleid geëvalueerd. Dat gaat uit van een balans tussen de beleving en reuring van de evenementen en de leefbaarheid van omwonenden en in de stad. Daarom is besloten dat in Park de Wezenlanden vanaf 2017 dancefeesten niet langer zijn toegestaan.

Organisatoren van (dance)festivals kunnen sindsdien terecht op het terrein op Voorsterpoort, naast Scania. Daar zijn dit jaar twee dance-events: Kingsdance op 27 april en Dance4Liberation op 5 mei. Dit is een verhard terrein, voor festivals die een groenere setting zoeken is er volgens het college geen goed alternatief. Daarom heeft ze een aanvullende locatie gezocht en gevonden aan de oostzijde van Hessenpoort.

Dit deel van Hessenpoort krijgt daarom tijdelijk een andere invulling. Dat kan, omdat de eerstkomende jaren nog niet alle beschikbare ruimte wordt benut voor nieuwe bedrijven. De gemeente stelt de locatie voor drie jaar beschikbaar als proef. Het terrein ligt ver genoeg van woningen (tenminste vijfhonderd meter) en heeft daarmee voldoende geluidsruimte voor grote festivals.

Het mogelijke gebruik van dit gebied voor evenementen is besproken met ondernemersvereniging Hessenpoort en met Avifauna Zwolle. Zij worden betrokken in een klankbordgroep bij de organisatie wanneer het hier daadwerkelijk tot een evenement komt. Met deze werkwijze zegt de gemeente Zwolle goede ervaringen te hebben opgedaan bij eerdere evenementen.

Met deze uitbreiding van evenementenlocaties verandert er verder niets aan de bestaande regels voor evenementen in Zwolle. De festivalorganisatoren in Zwolle zijn geïnformeerd over de nieuwe locatie.

Afbeelding
Feestelijke opening kleinschalige kledingwinkel als onderdeel van re-integratieproces Algemeen 17 apr, 17:50
Wethouder Dorrit de Jong probeert de 96-jarige Ger Bos te beschermen tegen de regen.
Ook Zwolle heeft nu eigen ANWB AutoMaatje Algemeen 17 apr, 17:37
Afbeelding
Genieten van slotpresentatie tijdens Klarinetweekend in Zwolle Algemeen 17 apr, 16:59