Afbeelding
Erik-Jan Berends

Zwemseizoen in jubilerend Openluchtbad Zwolle wordt verlengd

· leestijd 1 minuut Algemeen

ZWOLLE - Het Openluchtbad aan de Ceintuurbaan in Zwolle is komend seizoen langer geopend. Het bad is dit jaar, als het weer het toelaat, open van zaterdag 13 mei tot en met 23 september. Daarmee wordt het zwemseizoen twee weken langer.

Bovendien wordt er dit jaar een proef gedaan met ruimere openingstijden van het bad: alle weekenden van juli en het eerste weekend van augustus worden de openingstijden verruimd. Het bad is dan ’s zaterdags van 11.00 tot 20.00 uur open en op zondag van 09.00 tot 20.00 uur.

De voorverkoop van zwemabonnementen begint op zaterdag 8 april om 10.00 uur. Via de website www.openluchtbad-zwolle.nl kan men een abonnement aanvragen. Een abonnement kost voor één persoon 55 euro per jaar, maar kost in de voorverkoop 45 euro. Voor twee personen kost een abonnement 93 euro, maar in de aanloop naar het nieuwe seizoen krijgt men 17 euro korting. Zie voor alle prijzen de website van het zwembad.

Jubileum

Los van de ruimere openingstijden van het bad in het weekend en het langere zwemseizoen, belooft het een bijzonder jaar voor Openluchtbad Zwolle te worden: Vereniging Openluchtbad Zwolle bestaat dit jaar namelijk 25 jaar. In 1992 hebben oud-beheerder Ron van der Berg, Paul Uil en andere zwemmers en sympathisanten uit de wijk door bezetting van het bad weten te voorkomen dat de gemeente het Openluchtbad sloot. Maandenlang kampeerden zij in tenten op het zwembadterrein. De bezetters overwonnen uiteindelijk en de sloophamer ging de kast in.

Monument

Het Openluchtbad werd enerzijds gered doordat het de monumentenstatus kreeg en anderzijds omdat een van de voorzitters van het eerste uur, Reinier Herpel, een systeem bedacht waarbij mensen lid konden worden als ze daarbij ook een paar uur vrijwilligerswerk voor hun rekening zouden nemen. Dit seizoen wordt de herdenkingsplaquette ter ere van de overleden oud-voorzitter onthuld in het bad.

Deze verenigingsvorm werkt nog steeds en is de kracht van het voortbestaan van het Openluchtbad. Om het 25-jarig bestaan van de vereniging te vieren, zijn er dit seizoen verschillende feestelijke activiteiten voor jong en oud. Houd de site in de gaten voor het programma.