College zet vaart achter ontwikkeling Voorsterpoort
College zet vaart achter ontwikkeling Voorsterpoort brugmedia.nl

College zet vaart achter ontwikkeling Voorsterpoort

· leestijd 1 minuut Algemeen

ZWOLLE - Hoe kan de gemeente het best inspelen op de kansen en belangstelling van marktpartijen voor bedrijventerrein Voorsterpoort? Daarover willen burgemeester en wethouders met de gemeenteraad in gesprek aan de hand van drie verschillende scenario´s.

Die scenario's lopen uiteen van niets doen en wachten op interesse uit de markt (nulscenario), een gerichte actieve rol met stimulerende maatregelen (scenario 1) tot een actieve marktbenadering (scenario 2). Voorsterpoort is volgens het college een aantrekkelijke locatie, waar naast kantoren (Spooldereiland) en een meubelboulevard ook ruimte is voor bedrijvigheid, grootschalige detailhandel en ondernemingen die zich richten op vrije-tijdsbesteding. "Het gebied is in trek bij kleinere bedrijven in de regio, goed bereikbaar per auto en openbaar vervoer, dicht bij de binnenstad. Met de woonboulevard en de komst van de Hornbach wint het gebied nog meer aan aantrekkingskracht. De ontwikkeling en initiatieven in en rond de binnenstad vragen om een bewuste keuze voor de invulling van Voorsterpoort. Er is minder behoefte aan kantoren, en nu de economie aantrekt is er meer vraag naar ruimte voor kleinschaliger bedrijven. De ruimte voor kleinere bedrijfskavels in Zwolle is schaars."

Daarom willen burgemeester en wethouders in overleg met de raad bezien hoe ze de gewenste ontwikkelingen aantrekkelijker kunnen maken. De afgelopen jaren is de uitbreiding van de woonboulevard niet van de grond gekomen. B en w zien nog altijd goede kansen voor een uitbreiding. Daarom willen ze het bestemmingsplan op dit punt alvast aanpassen, zodat geïntereseerde ondernemers hier sneller hun plan kunnen realiseren.

Op de voormalige Beers Stork locatie zien b en w de interesse toenemen voor kleine bedrijvigheid. Het huidige bestemmingsplan maakt de vestiging van bedrijven op deze locatie nu al mogelijk, daarvoor is geen aanpassing nodig.