Afbeelding
Frank van Hienen

Jubilerend Openluchtbad opent de poorten

· leestijd 1 minuut Algemeen

WIPSTRIK – Met het leggen van de laatste lijn in het water heeft de jonge Abel, samen met zijn moeder en wethouder René de Heer, zaterdag het zwemseizoen van het Openluchtbad aan de Ceintuurbaan geopend.

De wedstrijdlijnen heeft het Openluchtbad gekregen van zwembad De Steur uit Kampen, dat inmiddels is gesloten. Het wordt een bijzonder jaar bij het monumentale zwembad, want de Vereniging Openluchtbad Zwolle bestaat dit jaar 25 jaar. Zo’n vijftig vrijwilligers die 25 jaar lid zijn van de vereniging waren zaterdag gekomen voor de besloten opening met de wethouder. Daar waren ook vier mensen ‘van het eerste uur’ aanwezig die in 1991 het bad 77 dagen bezet hielden door er te kamperen met tenten en caravans om sluiting te voorkomen. Dat waren Bennie van der Vegt met zijn zoon Dennis die toen veertien jaar was, zijn echtgenote, John de Vries met zijn vrouw en Paulien Schlepers, ex-vrouw van Ron van den Berg die jarenlang beheerder was van het Openluchtbad en in 2014 helaas is overleden. Voorzitter Rinette van der Vliet bedankte hen voor hun inzet 25 jaar geleden. “Dankzij hen staan we hier vandaag. We moeten onze geschiedenis kennen om te weten wie we zijn.” Ook de wethouder memoreerde daaraan en gaf aan dat al deze mensen een groot applaus verdienden en dat kregen ze ook. Alle trouwe leden hebben hun herinnering of verhaal van het Openluchtbad op een doek geschreven. Dat wordt opgehangen in het zwembad.

Er was zaterdag verder nog een informatiemarkt met kraampjes van duikvereniging Octopus, de reddingsbrigade, de brandweer, zwemverenigingen Swol1894 en ZV44, springkussens en er kwamen maar liefst 440 bezoekers.

Het bad is overigens dit jaar, als het weer het toelaat, langer geopend: tot en met 23 september. Daarmee wordt het zwemseizoen twee weken langer. Bovendien wordt er dit jaar een proef gedaan met ruimere openingstijden. Alle weekenden van juli en het eerste weekend van augustus is het zwembad langer geopend. Het bad is dan ’s zaterdags van 11.00 tot 20.00 uur open en op zondag van 09.00 tot 20.00 uur.

Om het 25-jarig bestaan van de vereniging te vieren, zijn er dit seizoen verschillende feestelijke activiteiten voor jong en oud. Houd daarvoor de site www.openluchtbad-zwolle.nl in de gaten.