Afbeelding
anjajanki

Palestijn Tass Saada spreekt in Zwolse Sionskerk

· leestijd 1 minuut Algemeen

AA-LANDEN – De Palestijn Tass Saada spreekt op vrijdagavond 9 juni in de Sionskerk aan de Glanerbeek. Hij is in Israël de oprichter van de organisatie Seeds of Hope, dat beoogt christenen, joden en moslims bij elkaar te brengen.

Eerder baarde hij opzien met zijn boek 'Arafat was mijn held' en momenteel verschijnt zijn nieuwe boek 'Een geest van terreur', met als grondtoon dat liefde het wint van terreur. Saada spreekt in de Sionskerk pakweg een uur en hij signeert er zijn boeken.

Tass Saada kwam in 1951 ter wereld in een vluchtelingenkamp in de Gazastrook. Hij groeide daar op en ontpopte zich als een verbeten Fatah-strijder. Ook zegt Saada als sluipschutter politieke tegenstanders van de Palestijnen te hebben gedood. Jaren later, in 1993, kwam hij tijdens een verblijf in de Verenigde Staten tot een plotselinge ommekeer en werd hij de gedreven christen die hij nog steeds is. In zijn 'nieuwe leven' ging hij vol overgave aan de slag om te werken aan verzoening tussen Joden en Arabieren.

In 2006 begon hij in Jeruzalem de organisatie Seeds of Hope. Dat helpt jonge gezinnen met kinderopvang en biedt onderwijs aan kinderen, zowel aan joden als aan Arabische moslims en christenen. Saada: “Het is ontroerend om te zien hoe snel ook tussen hen vriendschap en wederzijds respect kan ontstaan.” Tevens worden Engelstalige cursussen geboden waarin Seeds of Hope jongeren uit die verschillende 'culturen' begeleidt richting de arbeidsmarkt. Voor met name minder draagkrachtigen ondersteunt Seeds of Hope voedseldistributie in steden als Jericho en Jeruzalem.

Sinds 2015 wordt het van giften en donaties afhankelijke Seeds of Hope in Nederland ook gesteund vanuit Kerk in Actie (van de Protestantse Kerk in Nederland). Dat gebeurde na een initiatief van de stichting Platform Appèl Kerk en Israël. In zijn zojuist verschenen boek 'Een geest van terreur' beklemtoont Tass Saada de kracht van liefde. “Laten we ons intimideren door de geest van terreur? Of gaan we de uitdaging van Christus aan om vredestichter te zijn en bidden we voor hen die dood en verderf zaaien? Durven we te kiezen voor liefde?”

De bijeenkomst in de Sionskerk begint om 20.00 uur, na inloop met koffie. Verwacht wordt dat de bijeenkomst rond Tass Saada circa 21.30 uur kan worden afgesloten met het signeren van boeken door de schrijver.

Huib Veurink
Berkum treft Scherpenzeel Sport 6 uur geleden
Afbeelding
Zwollenaar Lieuwe Siebe de Jong exposeert in Stadkamer met foto's uit vergeten oorlogen Algemeen 7 uur geleden
VVN Opfriscursus Fiets
Veilig Verkeer Nederland organiseert gratis Opfriscursus Fiets met valpreventie + lunch Nieuws Ingezonden 9 uur geleden
Afbeelding
Cinekid presenteert in Filmtheater Fraterhuis: Vos en Haas redden het bos Algemeen 10 uur geleden
Afbeelding
Graasseizoen weer van start voor Zwolse schaapskudde Algemeen 17 apr, 18:14
Afbeelding
Feestelijke opening kleinschalige kledingwinkel als onderdeel van re-integratieproces Algemeen 17 apr, 17:50