Afbeelding
Yvonne Waslander

Ingrid van der Veer haalt 610 euro op voor onderzoek naar haar spierziekte

· leestijd 1 minuut Algemeen

ZWOLLE - Ingrid van der Veer uit Zwolle heeft met haar actie voor de landelijke `Het zit in MEI Challenge` van het Prinses Beatrix Spierfonds 610 euro opgehaald. Het geld is bestemd voor onderzoek naar dunnevezelneuropathie (DVN).

Van der Veer heeft zelf de spierziekte DVN. Vanuit Zwolle is ze met een aankoppelfiets (handbike) naar Apeldoorn gereden om het estafette stokje over te dragen aan de volgende deelnemer. De DVN-estafette is een estafette door heel Nederland voor iedereen die iets met, of liever tegen, DVN heeft. De actie is onderdeel van de landelijke ‘Het zit in MEI Challenge’. Elke euro die de deelnemers met elkaar ophalen, gaat direct naar extra wetenschappelijk onderzoek naar DVN. “Handbiken is echt een hobby van mij. Het is fijn om er nu mee in actie te komen en geld in te zamelen dat direct naar onderzoek naar mijn spierziekte gaat” , aldus Van der Veer.

Met de ‘Het zit in MEI Challenge’ roept het Prinses Beatrix Spierfonds iedereen in Nederland op in actie te komen in de maand mei. Iedereen kan een persoonlijke uitdaging aangaan, alleen of samen. Het fonds wil met de actiemaand laten zien dat spierziekte-patiënten niet alleen staan in de strijd tegen hun spierziekte. Samen met het fonds, familie en vrienden worden krachten gebundeld om zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek.

DVN is een spierziekte waarbij mensen last hebben van extreme pijn en gevoelsstoornissen. Naar schatting zijn er minimaal negenduizend mensen in Nederland met dunnevezelneuropathie. Mensen met dunnevezelneuropathie hebben last van brandende, prikkelende of schietende pijn. Vaak is er ook sprake van gevoelsstoornissen, zoals verminderd gevoel voor pijnprikkels. Verder treden hartkloppingen en maag- en darmklachten op. Er is nog geen behandeling voor deze spierziekte. Het wetenschappelijk onderzoek richt zich op dit moment op het vinden van de oorzaken en het verbeteren van diagnostiek en pijnbestrijding.

Wie de actie van Ingrid van der Veer nog wil steunen, kan terecht op www.hetzitinmei.nl/ingrid.

Afbeelding
Werkzaamheden spoorbrug op de Vecht: Stremming vaarwegverkeer Algemeen 3 uur geleden
Burgemeester Snijders kijkt goedkeurend naar het blauwvingerhandje. Rechts Kees Klaassen.
Blauwvingerhandjes spelen in op het? 'echte' Blauwvingerverhaal Algemeen 18 uur geleden
Afbeelding
Schoonebeeker heideschapen ideaal voor landschapsbeheer in Zwolle Algemeen 19 uur geleden