Afbeelding
Lejo Duijvestijn

Gerolf Bouwmeester uit Zwolle voorgedragen als burgemeester van Leusden

Algemeen

ZWOLLE/LEUSDEN - De gemeenteraad van Leusden heeft Gerolf J. Bouwmeester (45 jaar), geboren in Zwolle - opgegroeid in de wijk Veerallee - en lid van D66, voorgedragen als nieuwe burgemeester.

Bouwmeester was in 2010 al voor enkele maanden interim-raadsgriffier in Leusden, meldt de gemeente in een persbericht. “De vertrouwenscommissie heeft de heer Bouwmeester in de gesprekken leren kennen als een krachtige, moderne bestuurder. We herkennen in Bouwmeester iemand die bouwt aan een goed verhaal over Leusden, die dit ook actief zal uitdragen. De commissie ziet in Bouwmeester een persoon die de samenleving kan meenemen. Hij is betrokken bij inwoners en maatschappelijke partners.”

Amsterdam

Na behalen van zijn bachelor Geschiedenis aan de Vrije Universiteit van Amsterdam is hij werkzaam geweest binnen en voor het openbaar bestuur. Hij bekleedt momenteel de functie van voorzitter algemeen en dagelijks bestuur van stadsdeel West, gemeente Amsterdam. Bouwmeester heeft een vriendin met twee kinderen en woont in Amsterdam.

Procedure

Met de voordracht van Gerolf Bouwmeester door de gemeenteraad is de procedure tot benoeming van de nieuwe burgemeester van Leusden nog niet afgerond. Op grond van de aanbeveling van de gemeenteraad doet de minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties een voordracht, waarna bij Koninklijk Besluit tot benoeming wordt besloten.

Beëdiging

De gemeente Leusden streeft ernaar om de installatie van Gerolf Bouwmeester als burgemeester en de beëdiging door de commissaris van de Koning te laten plaatsvinden in een buitengewone raadsvergadering begin september.