Barmhartige Samaritaan bij de Weezenlanden ontloopt sloophamer

Algemeen

ASSENDORP - Het beeld van de Barmhartige Samaritaan in de oude zusterflat van voormalig ziekenhuis de Weezenlanden is donderdag veiliggesteld om opnieuw te worden ingemetseld in een appartementencomplex van woningstichting SWZ.

Donderdag rond 13.00 uur is het beeld onder grote belangstelling verwijderd. Dit gebeurde in opdracht van projectontwikkelaar Novaform, de gemeente Zwolle en SWZ. Novaform gaat op deze plek aan de Luttenbergstraat 34 sociale huurappartementen voor SWZ bouwen. Een zware kraan hevelde het beeld, nadat Boverhoff Sloopwerken het zorgvuldig had losgemaakt, over naar vaste grond waar het beeld nog een aantal dagen zal blijven staan. Daarna wordt het tijdelijk opgeslagen aan de Botterweg op een terrein van de gemeente Zwolle. De Barmhartige Samaritaan wordt in het nieuw te bouwen complex medio 2019 ingemetseld in de voorgevel. Daarmee blijft deze historische afbeelding voor Zwolle behouden.
De 34 appartementen maken onderdeel uit van het grote nieuwbouwcomplex de Weezenlanden, waar huur- -en koopwoningen worden gebouwd. Een deel daarvan is sociale huur.

Met dank aan Harry ten Klooster voor het filmpje.