Afbeelding
Elisabeth Ismail

Sponsoractie voedselarm Kenia: Zwolse leeft 36 uur op water

· leestijd 1 minuut Algemeen

ZWOLLE - De voedselprijzen in Kenia zijn met 72 procent gestegen. Om aandacht te vragen voor dit probleem en het werk van Stichting Kisiwa heeft Margreeth Drost, voormalig bestuurslid, een sponsoractie bedacht. Ze gaat 36 uur lang ervaren wat het is om niet te eten en zal daarom van woensdag 16 augustus, 20.00 uur tot vrijdagochtend 08.00 uur alleen water en thee drinken.

Margreeth over haar actie: “‘El Niño, een sterke opwarming van het zeewater rond de evenaar, bracht in 2015 veel droogte in het oosten van Afrika. ‘El Nino is inmiddels al weer twee jaar geleden, maar de impact is ook vandaag nog steeds groot. Ook viel er in het regenseizoen maar weinig regen. Deze droogte leidt tot voedselschaarste waardoor de voedselprijzen in de regio met 70 procent zijn gestegen. Dat betekent: meer kosten per maaltijd voor de stichting en ook meer kinderen die gebruikmaken van het programma. Je hoeft geen rekenwonder te zijn om te beseffen dat er dus meer geld nodig is en dat elk dubbeltje extra wat binnenkomt zeer welkom is. In het verleden was ik betrokken bij de oprichting van Stichting Kisiwa en ik heb jaren in het bestuur gezeten. Vandaar dat het werk van de stichting en het lot van de kinderen mij aan het hart gaat. Ik moet er niet aan denken dat er op den duur minder kinderen geholpen kunnen worden. Daarom actie!”

Doneren

Wie Margreeth wil steunen en doneren aan Keniaanse kinderen kan daarvoor terecht op de actiepagina www.kisiwa.nl/vasten.