Afbeelding

Senia peilt belangstelling leesgroepen kunstgeschiedenis

Algemeen

BINNENSTAD - Geïnteresseerden in kunstgeschiedenis en de beleving van kunst kunnen op dinsdag 29 augustus kennismaken met het idee van ‘leesgroepen kunstgeschiedenis’.

De informatiebijeenkomst bij Boekhandel Waanders In de Broeren is een initiatief van de landelijke organisatie Senia. Deze stichting brengt mensen met eenzelfde culturele interesse bij elkaar, in dit geval is dat beeldende kunst. Leesgroepen over dit onderwerp verdiepen zich aan de hand van een boek in een schilder, beeldhouwer, een bepaalde stroming of periode in de kunstgeschiedenis.

Het zal gaan om groepen van zes tot acht personen. Senia levert het studie-en discussiemateriaal aan de hand van het boek en afbeeldingen op internet. Op de website www.senia.nl staat meer informatie over de werkwijze en de kosten. Belangstellenden zijn welkom op 29 augustus om 14.00 uur bij boekhandel Waanders In de Broeren, Achter de Broeren 1-3. Belangstellenden wordt gevraagd zich vooraf aan te melden via Wilhelmien Kalter van Stichting Senia: wkalter@gmail.com.

Visualisatie van Solar Transferium Assendorp.
Prowind en Envitron werken samen aan lokale opwek, opslag en verbruik van zonne-energie Algemeen 3 mei, 08:29
Afbeelding
Industrielicht wint aanbesteding voor verlichting van iconische gebouwen in Zwolle Algemeen 2 mei, 17:11
Afbeelding
Horeca in binnenstad viert Bevrijdingsdag met groots muzikaal festijn Algemeen 2 mei, 15:42