Afbeelding

Weer meer mensen aan het werk

Algemeen

REGIO – De daling van het aantal WW-uitkeringen in de regio zette ook in september door. Weer meer mensen vonden werk. Dat blijkt uit cijfers die het UWV bekendmaakt.

“Het aantal WW-uitkeringen in Overijssel en Gelderland Noord daalt al maanden, ook weer in september. Door de economische groei nemen de banen toe en zijn er minder mensen werkloos. Toch komt niet iedereen aan het werk. UWV brengt in beeld hoe de kansen op werk voor deze groepen vergroot kunnen worden”, aldus het UWV.

Eind september 2017 verstrekt UWV 10.769 WW-uitkeringen in de regio Zwolle. Ten opzichte van vorige maand is dit een afname van 3,6 procent (-407 uitkeringen). Dat is meer dan de landelijke daling van 3,1 procent. Ook ten opzichte van een jaar geleden is het aantal WW-uitkeringen lager. De daling in Regio Zwolle is 22,6 procent, oftewel 3.143 uitkeringen. Deze afname is eveneens sterker dan de landelijke daling het afgelopen jaar (-17,3 procent).

UWV: “De arbeidsmarkt verandert. Door de aanhoudende economische groei nemen de banen toe en dalen de WW-uitkeringen. Ook wordt de arbeidsmarkt flexibeler en hebben technologische ontwikkelingen invloed op de arbeidsmarkt. Nieuwe beroepen en banen ontstaan, terwijl er ook werk verdwijnt. Hierdoor worden er andere – vaak hogere – eisen gesteld aan personeel.”