Minicursus over ‘digitaal praten’ met de overheid

Algemeen

ZWOLLE - Wie beter wil leren om ‘digitaal te praten’ met de overheid kan binnenkort weer bij Stadkamer terecht. Op 13, 20 en 27 november vindt de cursus Digisterker over het omgaan met de digitale overheid plaats.

Het doorgeven van een verhuizing aan de gemeente of het aanvragen van een toeslag gaan voortaan via internet. In de cursus Digisterker leer je overheidsdiensten via internet te gebruiken. Te beginnen met het aanvragen van een DigiD: de digitale handtekening. De cursus omvat 3 dagdelen van twee uren en start op maandagochtend 13 november om 10.00 uur in Stadkamer aan de Zeven Alleetjes. De deelname is, afgezien van een bijdrage voor het cursusboek en de koffie, gratis. Wel graag opgeven vooraf door een mail te sturen naar hallo@stadkamer.nl, zo laat de organisatie weten.

Spreekuur

Naast de cursus is er elke dinsdag van 14.00 tot 16.00 uur in het Medialab Stadkamer Centrum een gratis digitaal inloopspreekuur. Hier kan men terecht voor vragen over apparaten, app’ s en E-books en voor het upgraden van de pc.