Afbeelding
Alfred Oosterman

Roden Girl Choristers verzorgen Festival of Lessons and Carols

· leestijd 1 minuut Algemeen

BINNENSTAD - De Onze Lieve Vrouwe Basiliek (‘Peperbuskerk’) komt op zaterdagmiddag 9 december alvast in kerstsfeer. De Roden Girl Choristers verzorgen er vanaf 15.00 uur een Festival of Lessons and Carols.

Voor het derde jaar is het koor te gast in een van de Zwolse kerken; vorig jaar kwamen meer dan vierhonderd mensen luisteren tijdens het festival ‘A perfect world’, georganiseerd door Windesheim, en zij waren onder de indruk van de kwaliteit van de uitvoering van het koor.

De Roden Girl Choristers (RGC) bestaat uit ongeveer 22 meisjes tussen acht en achttien jaar. Deze groep meiden, onder leiding van hun dirigente Sonja de Vries, musiceert op topniveau in Anglicaanse stijl en verzorgt jaarlijks meer dan twintig concerten op de belangrijkste concertpodia in binnen- en buitenland. Eerder dit jaar verscheen de nieuwe cd van het koor, ‘A Song of Trust’. “Het koor kan zich meten met de internationale top in dit genre”, schreef Patrick van der Linden onlangs in een recensie in het Reformatorisch Dagblad.

Tijdens het Festival of Lessons and Carols worden korte lezingen afgewisseld met koorwerken. Het festival biedt een gevarieerd programma met solisten en meerstemmige composities. Naast traditionele carols, zoals Once in Royal Davids City en Hark, the Herald-Angels Sing, in de beroemde zettingen van David Willcocks, zingt het koor een paar werken in een moderner jasje, waaronder een deel uit A Ceremony of Carols van Benjamin Britten. Ook maakt het koor een uitstapje naar twee werken van Nederlandse componisten: een bewerking van Silent Night door Margaretha Christina de Jong en een setting van het Magnificat door Sietze de Vries. Een componist als John Rutter weet de kerstsfeer vaak heel goed te treffen. Van hem zingen de choristers Nativity Carol. Sietze de Vries begeleidt het koor op het orgel.

De toegang is gratis, bij de uitgang is er een collecte.