Afbeelding

‘Festival of nine Lessons and Carols’ in OLV-Basiliek

Algemeen

BINNENSTAD – Anthem, koor voor kerkmuziek, verzorgt op zondag 17 december haar jaarlijkse ‘Festival of nine Lessons and Carols’ in de OLV-Basiliek (Peperbuskerk).

Het festival is een kerstviering naar Engels voorbeeld, waarbij Christmas Carols en Bijbellezingen samen het kerstverhaal vertellen. Er zijn twee uitvoeringen: ’s middags om 16.00 uur met lezingen in het Nederlands, ’s avonds om 20.00 uur met lezingen in het Engels.

Het programma is dit jaar een combinatie van de talen Latijn en Engels. ‘In Dulci Jubilo’ is hier een mooi voorbeeld van. Uiteraard is er ook ruimte voor samenzang. De toegang is gratis; wel is er een collecte bij de uitgang. Zie voor meer informatie www.anthem.nl. “Kom op tijd, zodat u zeker bent van een plaats”, adviseert het koor.

Ahtnem, koor voor kerkmuziek, is begin jaren tachtig opgericht en uitgegroeid tot een specialistisch koor op het gebied van Engelse koormuziek. Door studie en diverse concertreizen in Engeland heeft het koor geleerd hoe deze muziekstijl vertolkt moet worden. Anthem staat onder leiding van Raghna Wissink. Harry van Wijk is de organist.