Afbeelding
Erik-Jan Berends

‘Lekker eten begint in je moestuin’

Algemeen

ZWOLLE-ZUID – Onder het motto ‘Lekker eten begint in je moestuin’ heeft de Zwolse Velt-afdeling twee cursussen voor moestuinders georganiseerd. De vierdelige Basiscursus Biologisch Moestuinieren begint op woensdag 10 januari.

Leo Oosterloo, ervaren tuindocent, verzorgt de cursus. Het doel is het bieden van praktische ondersteuning om het tuinieren nog prettiger te maken. Aan de orde komen zaken als composteren, meststoffen, biodiversiteit, vruchtwisseling toepassen, zaaien, poten en gewassen verzorgen. De deelnemers gaan naar huis met een teeltplan en een zaaikalender voor 2018. De vier woensdagavonden beginnen om 19.30 uur. De cursus wordt gegeven in wijkboerderij De Schellerhoeve aan het Schellerpark 101 in Zwolle-Zuid. De hele cursus kost 55 euro voor Velt-leden en 70 euro voor niet-leden. De tweede cursus is voor de iets gevorderde moestuinder onder de naam Bodemvruchtbaarheid. In deze tweedelige cursus worden vragen behandeld als wat doet compost met de bodem, welk werk verrichten pieren en hoe bevorderen we het bodemleven van bacteriën en schimmels. Deze cursus kost 45 euro voor Velt-leden en 60 euro voor niet-leden en begint op maandagavond 15 januari in wijkboerderij De Eemhoeve aan de Eemlaan 25 in de Aa-landen.

Zie voor meer informatie www.velt.nu of www.facebook.com/leo.oosterloo.90. Aanmelden kan bij Leo Oosterloo: 06-412 15 848 of bij haikovandervelde@telfort.nl.

Afbeelding
Meisje Djamila debuteert met kinderboek en zorgt voor lange rij bij Boekhandel Van der Velde Algemeen 21 uur geleden
Wethouder Rots en gedeputeerde Dadema (l) nemen de fietsstraat in gebruik.
Fietsstraat Wijhe-Zwolle officieel geopend, maar zorgen over fietsveiligheid blijven Algemeen 21 uur geleden
Afbeelding
GMZ wil elk jaar bevrijdingsconcert brengen op de dag van de Zwolse bevrijding Algemeen 22 uur geleden