‘En Nu Jij!’; een doe-praatclub voor Brusjes

· leestijd 1 minuut Algemeen

Op woensdag 7 maart 2018 start de ‘En nu JIJ!’-club voor kinderen die wonen in de gemeente Zwolle. Deze cursus is voor kinderen van 8-12 jaar, die een broer en/of zus hebben met een beperking of ziekte zoals AD(H)D, een autisme spectrum stoornis, een lichamelijke ziekte of psychische problemen. In de club kunnen we op een losse manier over de situatie thuis hebben.

Opgroeien in een gezin waar een broer/zus een beperking of klachten heeft, is niet altijd even makkelijk. Soms kan het kind het gevoel hebben minder aandacht te krijgen van de ouder(s) of kan het kind last hebben van het gedrag van de ander. Het kan ook zijn dat de kinderen vervelende reacties krijgen vanuit de omgeving.

In de club ‘En nu JIJ!’ krijgen de kinderen de kans om hun ervaringen met anderen te delen en krijgen ze tips over het omgaan met de situatie thuis. In de cursus komen spelenderwijs verschillende onderwerpen aanbod, psycho-educatie; wat is bijvoorbeeld ADHD of ASS, wat zijn de leuke en minder leuke kanten van je broer/zus/ouder en hoe geef ik je je eigen grenzen aan en kom je voor jezelf op.

De cursus bestaat uit 5 bijeenkomsten van 1.5 uur en zal van start gaan op woensdag 7 maart van 15.30 tot 17.00 uur. De overige bijeenkomsten zijn op 14, 21 en 28 maart en 4 april. Voor de ouders zijn er twee ouderavonden gepland. Deze vinden plaats op dinsdag 20 maart en maandag 9 april van 19.00 – 20.30 uur.
Na aanmelding vindt er een gesprek plaats om nader kennis te maken. De ‘En nu Jij!’-club is een samenwerking tussen ZwolleDoet! en Mindfit.

Informatie en aanmelden
Mindfit 038-4675680 of wmo@mindfit.nl