Afbeelding
Eigen foto

Lezing in Stadkamer: 'Goed slapen, fris wakker'

· leestijd 2 minuten Algemeen

ASSENDORP - Slecht slapen, moe opstaan, met een naar gevoel wakker schrikken, rusteloze benen, opzien tegen de nacht of met een rotgevoel aan de dag beginnen. Allemaal klachten die kunnen voortkomen uit een slechte nachtrust. De Zwolse coach Marleen van den Hout helpt mensen middels zelfinzicht en praktische oefeningen de nachtrust hervinden. Op maandagavond 5 februari geeft Marleen in Stadkamer Zwolle een lezing over het oplossen van slaapproblemen.

De lezing is voor iedereen die baalt van zijn slechte nachtrust of overdag energie tekort komt. Ook voor artsen, werkgevers, hr-managers en andere professionals die zich bezighouden met het welzijn van anderen is het interessant. De lezing besteedt veel aandacht aan bewustwording. "De aanwezigen ontdekken waarom ze klachten hebben en hoe ze die kunnen verhelpen", zegt Marleen. "Ook is er volop ruimte voor vragen. En we gaan aan de slag met een ademhalingsoefening die het zelfhelende zenuwstelsel stimuleert. Dat klinkt ingewikkelder dan het is. Stel, je bent druk met je werk, kinderen of andere dagelijkse dingen. Dan komt je herstelfunctie op een laag pitje te staan. Daardoor slaap je onrustig of oppervlakkig. Met de juiste ademhaling breng je het zelfhelende zenuwstelsel weer aan de gang, met als uiteindelijk resultaat een diepe nachtrust."

"Het mooie is dat mensen de oplossing voor hun slaapprobleem in zichzelf kunnen vinden", vervolgt Marleen. "Als coach help ik mensen om tot die kern te komen. Dat leidt tot zelfkennis en nieuwe inzichten. Verder zijn er allerlei oefeningen die bijdragen aan een goede nachtrust." Als professioneel danseres heeft Marleen veel kennis van het lichaam. En als coach heeft ze zich in diverse methoden verdiept, waaronder ademhaling en psychosynthese (ontdek wie je werkelijk bent). De basis van haar aanpak is holistisch, oftewel, ieder aspect van je gezondheid is van belang bij Marleen. Ze legt uit: "je voelt je pas écht goed, wanneer je hoofd tot rust komt, je gevoel in balans is, je lichaam gezond is en je spiritualiteit wordt gevoed. Slecht slapen hoeft niet door stress of emoties te komen. Stel dat er op spiritueel vlak iets ontbreekt, zoals passie voor wat je in het dagelijks leven doet, dan raak je uit balans. Wakker liggen kan dus ook door zoiets komen, al heb je dat zelf misschien niet door."

Geïnteresseerden kunnen zich alvast voorbereiden op de lezing van maandagavond 5 februari. "Zet elke dag in je agenda welke bijzonderheden er waren, wat je deed voor je naar bed ging, hoe je sliep en hoe je wakker werd. Let extra op het moment voor het slapen gaan. Wie weet ontdek je daarin al een lijn en anders is het handige informatie om mee verder te gaan tijdens de lezing. Natuurlijk ben je ook zonder deze voorbereiding van harte welkom."

Lezing 'Goed slapen, fris wakker': maandagavond 5 februari van 19.00 tot 21.30 uur: lezing 'Goed slapen, fris wakker', in Stadkamer Zwolle, Zeven Alleetjes 1a in Zwolle. De entree is gratis. Aanmelden via de agenda op www.marleenvandenhout.nl.

Meer lezingen
De lezing is de eerste van een serie van drie. Op dinsdag 6 maart is het thema 'Migraine en stresshoofdpijn voorkomen' en op dinsdag 3 april 'Verbeter je concentratie'. De lezingen kunnen los van elkaar worden gevolgd.

Afbeelding
Kwazt! Samen werken aan bestaanszekerheid Algemeen 20 apr, 15:34
Trots tonen de kinderen met initiatiefnemer Jolan Van de Waeter (derde van rechts) hun zelfgemaakte huis.
Eindpresentatie Cultuur in de Wijk in Holtenbroek; kinderen bouwen met Abby D. aan een kleurrijk huis Algemeen 20 apr, 12:56
Afbeelding
Nieuwe Fraterhuis Talks over het ambacht achter de film door Jasper Rietman Algemeen 20 apr, 09:55
Afbeelding
Isala doet onderzoek naar Porfyrie: 'Soms lopen mensen jarenlang rond met ernstige klachten' Partnerbijdrages 19 apr, 20:44
Afbeelding
Zeeuwse rockband Racoon geeft extra optreden in Hedon Algemeen 19 apr, 17:33
Afbeelding
Meisje Djamila debuteert met kinderboek en zorgt voor lange rij bij Boekhandel Van der Velde Algemeen 19 apr, 17:14