Afbeelding
Bron: www.sxc.hu

Jesse Klaver spreekt in Hedon over Lelystad Airport

Algemeen

DIEZERPOORT - GroenLinks fractievoorzitter Jesse Klaver komt op dinsdag 6 februari naar Poppodium Hedon voor een Meetup over Lelystad Airport. Ook Sylvana Rikkert, lijsttrekker van GroenLinks Zwolle, en kamerlid Suzanne Kröger zijn bij deze protestmeetup aanwezig.

“De regering wil Lelystad Airport in 2019 uitbreiden. Dit heeft grote gevolgen voor de omgeving. Lawaai van vliegtuigen die laag over woonwijken en natuurgebieden vliegen. Onder andere bewoners van de wijken Berkum, Aa-landen, Westenholte en Stadshagen gaan hier toenemend last van krijgen. GroenLinks wil vliegveld Lelystad dan ook een halt toeroepen”, meldt de politieke partij. Wat GroenLinks betreft zijn groei en geld niet het belangrijkste voor ons land. “Nederland moet geen land zijn met heel veel vliegvelden, herrie en vervuiling, maar juist een land met het beste duurzame en groene vervoer. Een land waar natuur behouden blijft. Een land waar nog stiltegebieden bestaan. Een land waar woonplezier belangrijker is dan vliegverkeer. Kom naar de ProtestMeetup in Zwolle om hier samen voor te strijden.”

De deuren gaan om 19.00 uur open en de ProtestMeetup begint om 20.00 uur. De Meetup is gratis toegankelijk. Iedereen is welkom, een lidmaatschap van GroenLinks is niet noodzakelijk. Aanmelden kan via https://steun.groenlinks.nl/page/s/Meetup_Zwolle2017.