Boekenweek bij Stadkamer

Algemeen

Van 10 tot en met 18 maart wordt de jaarlijkse Boekenweek georganiseerd. Dit jaar is het thema ‘Natuur’. Naast boeken over dit onderwerp biedt Stadkamer ook activiteiten tijdens de Boekenweek, allemaal passend in het thema.

Lezing: Waterbeweging

Op donderdag 15 maart komt Dr. Giordano Lipari, adviseur en gastonderzoeker van TU Delft voor een lezing over de stroming van water en het belang hiervan voor de natuur en het milieu. Stilstaand water komt eigenlijk niet zo vaak voor. Hoe komt het eigenlijk dat water stijgt, daalt en schommelt? Krijg antwoorden tijdens de lezing van 19.30 tot 21.00 uur, deelname is gratis.

Stadswandeling: Natuurlijk Zwolle
Waarom staan er elzen op de Melkmarkt en lindes rond de Peperbus? Tijdens deze natuurhistorische wandeling door de binnenstad is er aandacht voor de symbolische functie van natuur in de stad. Geniet van de groene singels, prachtige gebouwen en natuur. De stadswandeling is op vrijdag 16 maart, start om 14.00 uur bij Stadkamer Centrum en kost vijf euro per persoon.

Meer activiteiten en informatie
Naast deze twee activiteiten is er op 16 maart poppentheater voor volwassenen door theater Schil. Op 17 maart zijn er verhalen van Pluimage en vertelt Seraina Vollmar meer over haar expositie ‘Natuur’. Die expositie is tot en met 6 april te bekijken bij Stadkamer. Voor meer informatie over alle activiteiten: kijk op stadkamer.nl/activiteiten.

Afbeelding
Isala doet onderzoek naar Porfyrie: 'Soms lopen mensen jarenlang rond met ernstige klachten' Partnerbijdrages 13 uur geleden
Afbeelding
Zeeuwse rockband Racoon geeft extra optreden in Hedon Algemeen 16 uur geleden
Afbeelding
Meisje Djamila debuteert met kinderboek en zorgt voor lange rij bij Boekhandel Van der Velde Algemeen 17 uur geleden