Duel tijdens Zwolsche Boys-ZAC
Duel tijdens Zwolsche Boys-ZAC Pedro Sluiter

ZAC verrast koploper en geeft Zwolsche Boys titelkans

ZWOLLE – Zwolsche Boys heeft zich met vier overwinningen op rij volop gemengd in de strijd om het kampioenschap in 3C. ZAC gooide de titelstrijd volledig open door koploper ESC met maar liefst 4-0 te verslaan. De tot spits getransformeerde centrale verdediger Joost Ottens scoorde twee keer.

Ottens stond een week eerder nog geblesseerd aan de kant tijdens de burenruzie bij Zwolsche Boys en toonde tegen ESC zijn waarde. Met een prima spitsengoal, inkoppen bij de tweede paal, zette Ottens zijn ploeg in de eerste helft op voorsprong. Joey Groen en Lex Heimerikx tilden de score in de tweede helft naar 3-0 en het slotakkoord was voor Ottens. Robbin Bastiaan was niet zelfzuchtig en gunde Ottens een, eenvoudige, tweede goal. "Hij vult het goed in. We bekijken het van week tot week", zegt trainer John Beijen over de (spits)positie van Ottens. Beijen vond zijn ploeg naar behoren spelen in omstandigheden waarin goed voetbal volgens hem onmogelijk was. "De wind stond er echt vol op. Wij zijn daar het beste mee omgegaan." ESC was een week na het veroveren van de tweedeperiodetitel niet goed bij de les.

Door doelpunten van Melvin Hofman (FOTO) en Lodewijk de Vries (voor rust) won Zwolsche Boys met 0-2 van Hatto Heim. De groenwitten staan nog maar twee punten achter koplopers ESC en Swift.