Afbeelding

Project brugwachtershuisjes krijgt vervolg

· leestijd 1 minuut Algemeen

ZWOLLE - Het project ‘Waar wacht je op?!’, waarin werd geëxperimenteerd met een nieuwe invulling voor vijf leegstaande brugwachtershuisjes in Zwolle krijgt een vervolg. Leerlingen van allerlei verschillende opleidingsrichtingen van het Deltion College gaan duurzaam invulling geven aan de huisjes.

Zo blijven de karakteristieke gebouwtjes toegankelijk als laagdrempelige en creatieve ontmoetingsplekken in de stad. De initiatiefnemers van het ontwerpend onderzoek ‘Waar wacht je op?!’, Anne Marth Kuilder en Gooitske Zijlstra staken in juni 2015 de koppen bij elkaar om een plan te maken voor vijf leegstaande brugwachtershuisjes in Zwolle. De basis van deze samenwerking is gelegd bij het Stadscafé van Club Cele, waar de ongeplande en de geplande stad met elkaar samenwerken. Gemeente Zwolle was meteen enthousiast en al snel was er ook een Zwolse Stichting Brugwachtershuisjes opgericht met de volgende bestuursleden: Margreet Wieringa, Michiel van Beek en Bernadet Haveman.

In twee jaar tijd zijn meer dan dertig initiatieven van Zwollenaren in de brugwachtershuisjes uitgevoerd: van een datingsproject tot een Resto van Harte op locatie en van een winkeltje met gedichten van drie jonge zusjes tot een huisje voor de troostdichter. Zie voor meer informatie www.brugwachtershuisjeszwolle.nl. Het bestuur van Stichting Brugwachtershuisjes en gemeente Zwolle is verheugd dat het Deltion College nu het stokje overneemt en studenten aan de slag gaan de locaties te ontsluiten voor inwoners en bezoekers van Zwolle.

De activiteiten van de studenten richten zich met name op het huisje bij de

Schoenkuipen- en Menistenbrug. Geïnteresseerden kunnen gerust binnenstappen de komende tijd om hun nieuwe plannen te ontdekken. De direct omwonenden van de twee huisjes zijn voor dinsdag 10 april tussen 17.00 en 19.00 uur uitgenodigd om kennis te maken met de studenten en medewerkers van Deltion.