Afbeelding

SportService Zwolle steekt de Koningsspelen in nieuw jasje

· leestijd 1 minuut Algemeen

ZWOLLE - De landelijke Koningsspelen worden in Zwolle op vrijdag 20 april gehouden. SportService Zwolle heeft gekozen voor een nieuw jasje.

Op de zes sportparken is het sportaanbod dit jaar dus iets anders. “Naast de traditionele sporten willen we de kinderen stimuleren om eens iets nieuws te proberen. We volgen de trends en sluiten aan bij de actualiteit”, vertelt Dorien Vogel, projectleider Koningsspelen SportService Zwolle.

De sporten die worden aangeboden zijn onder andere freerunning, suppen, padel, rugby, survival, obstakelrun, schaatsen in het voorjaar, zwemmen en de traditionele sporten. In totaal zijn er vijftig Zwolse scholen met 4.046 kinderen die meedoen aan de Koningssportdag op de sportparken.

Verbinding

SportService Zwolle vindt het belangrijk om verbinding te maken tussen kinderen en de sportaanbieders in Zwolle: de verenigingen dragen hun steentje bij aan de Koningsspelen en hopen een ‘match’ te maken met de deelnemende kinderen. De sportorganisatie heeft dit sportieve Oranjefeest samen met de diverse sportverenigingen en partners georganiseerd op de Zwolse sportparken. Naast de kinderen en scholen die op de sportparken actief zijn, zijn drie scholen elders actief en sporten nog 9.839 kinderen bij hun school. Het thema is: BinnesteBuiten. Iedereen wordt aangemoedigd om lekker naar buiten te gaan en te ontdekken wat ze in huis hebben.

Feestje

Het is het zesde jaar dat SportService Zwolle dit sportieve Oranjefeest organiseert en daar een eigen Zwols feestje van maakt. Dat gaat in samenwerking met de volgende partners: Deltion College, Landstede, On Campus/CALO Windesheim, CSE, Thomas a Kempis College, JenaXL en Frion. Door dit sportevenement kunnen kinderen uit het basisonderwijs ervaren hoe belangrijk en gezellig het is om samen te sporten en te bewegen.

Draaiboek

Voor de scholen/klassen die op vrijdag 20 april niet aanwezig kunnen zijn bij de Koningssportdag, zorgt SportService Zwolle voor een draaiboek om een sportdag op school te houden.