Afbeelding
Elske

Koningsnacht en Koningsdag hebben gevolgen voor het stadsverkeer

· leestijd 1 minuut Algemeen

ZWOLLE - In verband met Koningsdag zijn er op 27 april in Zwolle diverse festiviteiten. Ook tijdens Koningsnacht is er in de Zwolse binnenstad van alles te doen. Deze activiteiten en het groot aantal verwachte bezoekers hebben gevolgen voor het verkeer. Gemeente Zwolle neemt daarom een aantal verkeersmaatregelen.

Het programma van festiviteiten op Koningsdag en tijdens Koningsnacht in de Zwolse binnenstad is te vinden in weekblad de Swollenaer van deze week en op www.hesz.nl. In de binnenstad is een aantal wegen afgesloten.

Op 26 april is vanaf 12.00 uur parkeren op de Blijmarkt niet mogelijk in verband met de opbouw van podia. Vanaf 18.00 uur wordt de rijroute Blijmarkt – Koestraat – Praubstraat - Grote Kerkplein - Sassenstraat afgesloten ter hoogte van de Luttekestraat. De afsluiting duurt tot en met 01.30 uur. Om 19.30 uur wordt de rijroute Gasthuisplein - Nieuwe Markt afgesloten ter hoogte van Ter Pelkwijkpark. De afsluiting duurt tot en met 01.30 uur. Op 27 april zijn de zijstraten van Blijmarkt – Koestraat afgesloten tussen 12.00 en 00.30 uur. De rijroute Blijmarkt - Koestraat blijft toegankelijk. Tussen 11.30 en 20.00 uur zijn het Gasthuisplein en de Nieuwe Markt afgesloten ter hoogte van Ter Pelkwijkstraat. Dit wordt aangegeven ter hoogte van Wilhelminasingel – Ter Pelkwijkstraat. Op 26 en 27 april vervalt de parkeermogelijkheid op parkeerterrein Rodetorenplein.

De fietsenrekken op het Grote Kerkplein, Melkmarkt en Rodetorenplein zijn op 26 en 27 april niet aanwezig. Bezoekers kunnen hun fietsen stallen in de aanwezige fietsenrekken elders in de stad en bij de bewaakte fietsenstallingen Gasthuisplein, Rodetorenbrug, Meerminnestraat en Pletterstraat. Zie ook https://www.zwolle.nl/wonen-en-leven/verkeer-en-vervoer/fietsen/fietsparkeren

Stadsbussen

De stadslijnen 2, 3 en 4 van Syntus/Keolis rijden op 26 april vanaf 18.00 uur en op 27 april de gehele dag een aangepaste route via Pannekoekendijk. De aanwezige bushaltes op Jufferenwal, Rodetorenplein, Dijkstraat en Wihelminasingel – Kerkstraat vervallen op deze dagen.

Taxistandplaatsen

Tijdens Koningsnacht en Koningsdag zullen taxi’s hun passagiers aan de rand van de binnenstad ophalen en afzetten. Tijdens koningsnacht, van 26 op 27 april, maken taxi’s na 03.00 uur weer gebruik van de reguliere standplaats. In de avond/nacht van Koningsdag, 27 op 28 april, is na 02.00 uur een alternatieve locatie op Eekwal.

Dance-event

Op de locatie Scania-terrein aan de Grote Voort vindt op 26 april het dance-event Kingdance plaats. Bebording op onder andere Blaloweg verwijst naar de locatie. De Kamperweg is afgesloten voor gemotoriseerd verkeer. De Kamperweg en fietsbrug Blaloweg blijven toegankelijk voor fietsers. Het Kamperpad, het fietspad tussen Blaloweg en Kamperweg, is afgesloten.

Op de looproute van het station naar de het dance-terrein aan de Grote Voort, waar het dance-event wordt gehouden, kan het verkeer beperkte hinder ondervinden. Zie voor het programma van het dance-event : https://www.kingdance.nl/