Afbeelding

Druk bezocht Open Huis nieuwe locatie van Nazorgcentrum IntermeZZo

· leestijd 1 minuut Algemeen

Het Open Huis in de nieuwe locatie van Nazorgcentrum IntermeZZo in Zwolle werd zaterdag 12 mei door ruim 350 mensen bezocht. Met een open dag stelde IntermeZZo publiek in de gelegenheid een kijkje te nemen en te ervaren waar een nazorgcentrum voor mensen met kanker en hun naasten voor bedoeld is. Door de zomerse temperaturen werd de uitbottende tuin, met uitzicht op de natuur, een plek voor mooie ontmoetingen, gesprekken en belevenissen.

Manager Corine den Hollander kijkt zeer tevreden terug: “Met ons team hebben we voor een persoonlijk ontvangst gezorgd. Voor sommige bezoekers was het een eerste kennismaking die zij als prettig vrijblijvend hebben ervaren. Gasten die in verleden van IntermeZZo gebruik maakten en vanuit betrokkenheid kwamen kijken, waren blij verrast over de prachtige accommodatie. Ook familie van ons vrijwilligersteam toonde belangstelling. Van de demonstraties en activiteiten werd goed gebruik gemaakt. Onze masseurs en schoonheidsspecialiste hebben heel wat mensen laten kennismaken met ontspanning, evenals de yogadocent. Onder leiding van de creatieve docent werd een kunstwerk voor buiten gemaakt, met volwassenen en kinderen. Actrices in de rol van ‘Wattendames’ legden de gasten op ludieke manier in de watten. Ook het springkussen en de ijscoman gaven de dag een zomers en feestelijk tintje. Deze dag konden we organiseren met financiële steun van Rotaract Club Zwolle.”

Dankbaar

Er vonden geanimeerde gesprekken plaats en hernieuwde contacten met de vrijwilligers en gasten onderling. Corine: “Ik hoorde ook veel waardering voor hetgeen we inhoudelijk kunnen bieden. Veel bezoekers gaven aan het IntermeZZo te gunnen om een goede doorstart te kunnen maken in de best passende omgeving die we maar kunnen wensen. Opvallend was ook dat er nogal wat mensen hun diensten aanboden. Heel inspirerend om IntermeZZo met bestaande en nieuwe vrijwilligers en professionals te kunnen door ontwikkelen. Het pand en de tuin zijn ingericht, ons vrijwilligersteam is goed meegegroeid. We zijn klaar voor de toekomst!

Rest ons grote dank voor de inzet van de vele ondernemers uit Zwolle en de regio. Zonder hen, en financiële ondersteuning van Roparun en Stichting Vrienden van Isala, hadden we deze geweldige move naar dit prachtige pand, niet kunnen maken. Ik ben dankbaar dat zó velen het belang van nazorg voor mensen met kanker en hun naasten, erkennen!”

Wat doet IntermeZZo?

IntermeZZo biedt psychosociale steun aan mensen met kanker en hun naasten, aanvullend op de medische behandeling en zorg in het ziekenhuis. In elke fase van de behandeling, vanaf de diagnose tot ná de behandeling, zo lang als nodig. Steun wordt geboden door middel van een luisterend oor, gerichte voorlichting, ontspannende activiteiten, workshops en cursussen. Dit in samenwerking met en in de nabijheid van Isala (Oncologisch centrum). Zo ondersteunt IntermeZZo mensen de regie op het leven met kanker te herpakken.

Visualisatie van Solar Transferium Assendorp.
Prowind en Envitron werken samen aan lokale opwek, opslag en verbruik van zonne-energie Algemeen 3 mei, 08:29
Afbeelding
Industrielicht wint aanbesteding voor verlichting van iconische gebouwen in Zwolle Algemeen 2 mei, 17:11
Afbeelding
Horeca in binnenstad viert Bevrijdingsdag met groots muzikaal festijn Algemeen 2 mei, 15:42