Afbeelding
Pedro Sluiter

Echtpaar Van Veenendaal viert briljanten huwelijksfeest

· leestijd 1 minuut Algemeen

ZWOLLE – Het echtpaar Van Veenendaal-Lagemaat is op 10 juni 65 jaar getrouwd. Wethouder Rene de Heer heeft het paar zondag alvast gefeliciteerd.

Ton van Veenendaal is geboren op 27 september 1930, zijn echtgenote Rini van Veenendaal-Lagemaat op 18 januari 1932. Ze zijn getrouwd op 10 juni 1953. Het echtpaar is gaan samenwonen bij een hospita in huis aan de Croeselaan in Utrecht. Ze hebben drie kinderen gekregen: twee jongens en een meisje.

Toen het wat krap werd in Utrecht zijn ze verhuisd naar Amsterdam waar Ton van Veenendaal tramconducteur werd. Het paar woonde er naar eigen zeggen in een fijn huis in een leuke buurt. Hier is ook dochter Ingrid geboren. Ton van Veenendaal werkte ondertussen bij Martinair en zijn vrouw naaide toilettassen voor Bertus en Beunes (echte Amsterdammers). In 1966 zijn ze weer verhuisd naar Utrecht. Het echtpaar maakte er een hip huis van: paars ribfluweel tegen de muur, een oranje bankstel en oranje eetkamerstoelen. Die kregen om de paar jaar weer een andere kleur, altijd hip. Na een aantal jaren kwamen de danslessen. Dat vonden ze zo leuk dat het echtpaar drie avonden in de week zelf les ging geven. Na een paar keer samen op vakantie te zijn geweest en de kinderen de deur uit waren ging het echtpaar in de winter naar Benidorm en later naar Albir: zes maanden met warm weer en zolang het kon zwommen ze nog in zee. Het echtpaar is in november 2013 naar Zwolle verhuisd, omdat hun dochter in Zwolle woont en één zoon in Deventer. De gezondheid van echtpaar is goed.