burendag
burendag Arjan Broer

Maak de straat groen tijdens Burendag 2018

· leestijd 2 minuten Algemeen

ZWOLLE - Buren, buurtverenigingen, buurttuinen en andere maatschappelijke initiatieven kunnen met ondersteuning van Groene Loper Zwolle op woensdag 4 juli financiën aanvragen bij Het Oranje Fonds. Deze financiën kunnen zij inzetten om tijdens Burendag in september de omgeving te vergroenen. Denk hierbij aan struiken, bankjes, planten, bloembollen, een insectenhotel of fruitbomen.

Geïnteresseerden kunnen tussen 16.00 en 20.00 inlopen bij de kapschuur van revalidatiecentrum Vogellanden. Onder het genot van een soepje en een drankje helpt Groene Loper Zwolle bij het invullen van de benodigde formulieren. Buurtinitiatieven die tijdens Burendag hun straat of buurt willen vergroenen, krijgen van Groene Loper Zwolle een tas met 40 biologische bloembollen. Niet alleen organisaties, maar ook buurtinitiatieven zonder rechtsvorm zijn welkom. Meer informatie staat op www.groeneloperzwolle.nl/burendag.

Burendag is een jaarlijks terugkerend feest dat samen met buren en de buurt wordt gevierd op de vierde zaterdag in september. Dit jaar is dat op 22 september. Het is een dag van gezellig samenzijn en waarbij mensen iets goeds doen voor elkaar en de buurt. Denk aan samen koken, samen sporten, de speeltuin opknappen, maar ook het planten van nieuwe struiken, bomen of bloembollen valt hieronder. Groene Loper Zwolle wil graag bewoners betrekken bij hun eigen groene leefomgeving en ondersteunt initiatieven die een aanvraag willen doen om tijdens Burendag de straat of buurt te vergroenen.

Inloopavond

Iedereen kan via www.burendag.nl een aanvraag tot 400 euro indienen bij Het Oranje Fonds om tijdens Burendag een activiteit te organiseren. De Groene Loper vertelt: “Wil je als buurtinitiatief dit geld inzetten voor het vergroenen van je straat of buurt, en wil je graag hulp bij de aanvraag? Kom dan op woensdag 4 juli tussen 16.00 en 20.00 uur naar de inloopavond in de kapschuur van de tuin naast revalidatiecentrum Vogellanden (Hyacinthstraat 66 A, Zwolle). Ons kernteam staat met laptops, soep en een drankje klaar om samen met jou de aanvraag in te vullen.”

Bekijk op www.groeneloperzwolle.nl/burendag de voorwaarden voor de aanvraag en welke gegevens er op 4 juli moeten worden meegenomen.

Bloembollen

Buurtinitiatieven die tijdens Burendag hun straat of buurt willen vergroenen, krijgen van Groene Loper Zwolle een tas met 40 biologische bloembollen. Deze bloembollen zijn goed voor bijen en vlinders. Wil een bepaalde initiatief meer biologische bloembollen? Groene Loper Zwolle heeft een aanbieding: een uitgebreid biologisch bloembollenpakket ter waarde van 100 euro. Initiatieven kunnen er voor kiezen deze bloembollen onderdeel te laten zijn van hun aanvraag. Deze bloembollen worden in de week van Burendag bezorgd.

Groene Loper Zwolle

De inloopavond op 4 juli is één van de activiteiten die groene buurtinitiatieven gezamenlijk organiseren onder de paraplu van de Groene Loper Zwolle. De Groene Loper Zwolle is een samenwerkingsverband tussen tientallen groene bewonersinitiatieven en heeft als missie bewoners en bedrijven te betrekken bij hun eigen groene leefomgeving. Het idee is dat betrokkenheid bij de natuur, duurzaam handelen en zorgzaam omgaan met de natuur stimuleert en zo bijdraagt aan de kwaliteit van het groen en de mensen die daarbij wonen in en rond Zwolle. Provincie Overijssel en gemeente Zwolle ondersteunen Groene Loper Zwolle en hiermee ook de Groene Burendag.

Afbeelding
Meisje Djamila debuteert met kinderboek en zorgt voor lange rij bij Boekhandel Van der Velde Algemeen 8 uur geleden
Wethouder Rots en gedeputeerde Dadema (l) nemen de fietsstraat in gebruik.
Fietsstraat Wijhe-Zwolle officieel geopend, maar zorgen over fietsveiligheid blijven Algemeen 8 uur geleden
Afbeelding
GMZ wil elk jaar bevrijdingsconcert brengen op de dag van de Zwolse bevrijding Algemeen 9 uur geleden