Afbeelding

Meedenken over de toekomst van Zwolle

· leestijd 1 minuut Algemeen

ZWOLLE - Hoe gaan we de ruimte in en om de stad tussen nu en 2030 gebruiken en verder invullen? Welke kansen zien we en welke uitdagingen komen we tegen? Inwoners van Zwolle kunnen daarover meepraten tijdens het festival ā€˜Mijn Zwolle van Morgenā€™ op donderdag 5 juli.

Wat vooraf ging

In 2017 heeft de gemeente samen met inwoners en belanghebbenden de eerste stappen gezet in het maken van een omgevingsvisie die richting geeft aan de ontwikkeling van de stad tussen nu en 2030. De omgevingsvisie ā€˜Mijn Zwolle van Morgenā€™ deel I is hiervan het resultaat. Deze is 30 oktober 2017 vastgesteld door de gemeenteraad. Zie ook www.zwolle.nl/omgevingsvisie

Hoe verder?

Mede aan de hand van de opbrengst van 5 juli bepaalt de gemeente waar na de zomer de gesprekken in de gebieden en wijken over zullen gaan. Om daarna ook weer samen aan de slag te kunnen met het verder invullen van de omgevingsvisie voor Zwolle.

Officiƫle programma

Voor inwoners van Zwolle zijn 50 plekken beschikbaar voor het officiƫle programma, dat parallel aan het publieksprogramma plaatsvindt. Wie interesse heeft kan zich aanmelden via omgevingsvisie@zwolle.nl. Plaatsing gebeurt in volgorde van binnenkomst.

Publieksprogramma

16.00 uur | Grote Kerkplein | Live TV-uitzending door studenten van LandstedeStudenten interviewen burgemeester Henk Jan Meijer en nachtburgemeester Jeroen van Doornik over de toekomst van Zwolle. Belangstellenden zijn daarbij welkom.

16.30 uur | bordes Stadhuis | Opening festivalactiviteitenBurgemeester Henk Jan Meijer opent de festivalactiviteiten die vanaf 5 juli tot en met 8 juli in de stad plaatsvinden. Met het festival ā€˜Mijn Zwolle van morgenā€™ gaan ook de Architectuur BiĆ«nnale Zwolle 2018 en het festival PROTO van start, waar afstudeerders van de creatieve opleidingen in Zwolle hun werk laten zien op verschillende locaties in Zwolle.

17.00-18.00 uur | Grote Kerkplein | JeugdXperienceWaar sta jij in 2030? Jongeren gaan met elkaar in gesprek over de toekomst van Zwolle. De organisatie is in handen van jongeren van De Nieuwe Hanze Unie in samenwerking met de Jongerenraad, SOOZ en politieke jongerenorganisaties.

18.00-19.00 uur | bordes Stadhuis | Over-de-lijndebatOnder leiding van Boudewijn Koops zijn er in dit uur drie debatrondes waarin Zwollenaren kunnen laten weten wat zij belangrijk vinden als het gaat om dilemma's en kansen voor de stad.

Informatiemarkt | hal Stadhuis

In de hal van het Stadhuis is een informatiemarkt over de Staat van Zwolle met de belangrijkste themaā€™s van de omgevingsvisie. Tussen 17.00 en 19.00 uur zijn de wijkmanagers daar aanwezig om samen met de aanwezigen de gebiedsgespreksagenda te vullen: waar moeten en willen we het komende halfjaar over praten als het gaat om de toekomst van Zwolle?