Afbeelding
Eigen foto

Zwols duo Micah & Julia wint landelijke finale van de Kunstbende

Algemeen

ZWOLLE- Zwollenaren Micah (17) en Julia (18) hebben op zaterdag 30 juni de landelijke finale van de Kunstbende in de Westergasfabriek in Amsterdam gewonnen.

Kunstbende is dé landelijke wedstrijd voor jong creatief talent in de categorieën Dans, DJ, Expo, Fashion, Film, Muziek, Taal en Theater. Namens Overijssel was dit jonge duo afgevaardigd om in de categorie muziek mee te dingen naar de hoofdprijs. Ze mochten twee liedjes spelen: een ‘inspeel’ liedje en het lied waarmee ze zich hadden ingeschreven. Het duo verraste publiek en jury door het eerste lied ‘Oh God’ geheel akoestisch tussen het publiek te spelen. Gezien de reacties van de volle zaal een goeie zet. Daarna klommen ze het podium op om in de spotlights hun lied ‘Hometown’ te spelen, een zelf geschreven duet over Zwolle. De felbegeerde eerste prijs wonnen ze glansrijk door dit overtuigende optreden met een unanieme jury achter zich.

Als winnaars van de Kunstbende krijgen Micah & Julia, naast allerlei prijzen zoals onder meer een gitaar en een fotoshoot, een vervolgtraject aangeboden gericht op talentontwikkeling en coaching met als absolute kers op de taart onder andere een optreden op Lowlands komend augustus en een optreden op Zwarte Cross in 2019.

Fans kunnen het duo volgen via Facebook.